Obcí se přehnalo tornádo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Obcí se přehnalo tornádo!

Tornádo ničilo na Bruntálsku.
Tornádo ničilo na Bruntálsku. (pro Aha!: Martin VITÁSEK)

OBORNÁ – V obci Oborná na Bruntálsku to vypadá jako po bombardování. Desítky vyvrácených stromů, polámané větve, vybitá okna, rozbité střechy. Vše nasvědčuje tomu, že se obcí přehnalo tornádo.

V obci Oborná na Bruntálsku to vypadá jako po bombardování. Desítky vyvrácených stromů, polámané větve, vybitá okna, rozbité střechy. Vše nasvědčuje tomu, že se obcí přehnalo tornádo.

„Byla to hrůza, chvíli hrozivé ticho a pak to začalo… Šílené hučení a strašný vítr,“ popsal událost Josef Vrábel a jeho soused dodal: „Bylo to, jako když startuje letadlo, ve vzduchu lítalo všechno, co nebylo nějak upevněné.“ Starosta obce Stanislav Moškoř je přesvědčen, že obcí prolétlo tornádo. Svědčí o tom i asi 20 metrů široký pruh slehlé trávy. Meteorologové ale na radarech nic nezaznamenali. „Přístroje tornáda nedokáží zachytit, na tyto jevy máme specialisty, kteří objíždějí postižené oblasti a pomocí pozorování a rozhovorů s místními obyvateli je mapují,“ vysvětlil nám jeden z nich. Škody odhaduje starosta na desítky tisíc korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.