Bydlení pro otrlé skautíky - Bunkr na prodej! Za 2, 5 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bydlení pro otrlé skautíky - Bunkr na prodej! Za 2, 5 milionu!

Bunkr Výběžek má rozlohu 1223 metrů čtverečních.
Bunkr Výběžek má rozlohu 1223 metrů čtverečních.

HEVLÍN – Toužíte po opravdu, ale opravdu neobvyklé investici? Pak se nabízí jedinečná příležitost! Ministerstvo obrany totiž v Hevlíně na Znojemsku prodává největší bunkr na jižní Moravě. A cena? 2,5 milionu korun!


Bunkr Výběžek, vybudovaný v roce 1936 je už delší dobu prázdný. A protože obec Hevlín ho jako dar od ministerstva nepřijala, opevnění je teď na prodej. Objekt o výměře 1223 metrů čtverečních je dlouhodobě nepoužívaný, přesto je ve výborném technickém stavu. Už podle výměry zastavěné plochy ale nejde o žádného drobečka, kterých je na jižní Moravě plno. „Je to největší bunkr na jižní Moravě,“ prozradil odborník na vojenské opevnění Jiří Špinar. Podobně velkých bunkrů těžkého opevnění je tady jenom šest. „Tenhle je ale výjimečný i tím, že má vysokou hladinu spodní vody, a tudíž nemá žádná spodní patra. Celkem je tam 15 místností o rozloze 2x3 až 2x4 metry,“ poznamenal Špinar. Otázkou je, co by s bunkrem případný kupec udělal. „Dlouhodobě obyvatelný není. Maximálně pro nějaké otrlé skautíky nebo tvrdé chlapy. Je tam ale chladno a vlhko. Stěny jsou totiž skoro 2,5 metru silné a místo oken jsou střílny. Jinak je ale bunkr dobře vybavený – má vlastní studnu s pitnou vodou, elektrické rozvody i ventilaci,“ prozradil Špinar. Silná betonová pevnost je ale k mání jen do půlky ledna. Prodej bunkru do soukromých rukou není v Česku nic nového, přesto se ještě nikdy bunkr neprodával takhle draho. Malé bunkry se prodávají asi za 160 tisíc korun, větší zrekonstruované až za 750 000 korun.


Autor: (val)
Foto pro Aha! – Monika Bezuchová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.