Rodiče zavražděného Jakoubka Šimánka (†9): Tu nestvůru chceme vidět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rodiče zavražděného Jakoubka Šimánka (†9): Tu nestvůru chceme vidět!

Rodiče Hynek Blaško a Hana Šimánková.
Rodiče Hynek Blaško a Hana Šimánková. (Aha! – Martin Pekárek)

HAVLÍČKŮV BROD – Mezi nejodpornější české zločiny posledních let patří smrt Jakuba Šimánka (†9). Bestiální vražda malého školáka otřásla celou republikou. Jakoubka znásilnil a uškrtil slovenský pedofil Antonín Novák (43).

Mezi nejodpornější české zločiny posledních let patří smrt Jakuba Šimánka (†9). Bestiální vražda malého školáka otřásla celou republikou. Jakoubka znásilnil a uškrtil slovenský pedofil Antonín Novák (43).

Chlapec zmizel z dětského hřiště v Havlíčkově Brodě 4. května. O měsíc později policie dopadla jeho vraha, který následně kriminalisty dovedl za město do lesa, kde tělíčko své oběti zakryl větvemi.

V současnosti čeká Novák ve vazební věznici na soud. Své dny tráví o samotě ve speciálním režimu. Policie zatím pod dohledem státního zástupce sbírá důkazy. „Víme, že se ten člověk zhruba před měsícem vrátil z psychologického a sexuologického vyšetření v Brně. Výsledky zatím neznáme,“ říká Jakoubkova maminka Hana Šimánková.

O vyšetřování mnoho informací nemá. Před třemi týdny dostala výsledky testů DNA, které s konečnou platností potvrdily, že dítě, jež Novák zabil, byl skutečně její syn. Přestože šlo vlastně o formalitu, velice ji to rozrušilo. „Požádali jsme policii, aby prošetřila i postup lékařů na Slovensku,“ dodává Jakubův otec Hynek Blaško. Slováci totiž Nováka označili jako nebezpečného pro společnost, přesto ho nechali jít.

Pro oba rodiče je nynější období Dušiček nesmírně těžké. „To nepochopí nikdo, kdo nepohřbil vlastní dítě. Chystáme se položit mu kytičku na hřiště i místo, kde ho našli,“ říká Blaško. Urnu s chlapcovým popelem Hana Šimánková do rodinného hrobu zatím neuloží. „Řekla mi, že ho nechce nechat samotného ve tmě. A já její rozhodnutí respektuji,“ tvrdí Jakubův otec.

Soud by se podle dostupných informací mohl konat už v prosinci. Záleží na tom, kdy policie uzavře vyšetřování. „K soudu se rozhodně chystám. Znám tu nestvůru jen z obrázků, musím ho vidět. Podívat se do očí tomu, kdo mě připravil o syna,“ dodává Blaško.

15 nejbrutálnějších českých vražd!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.