Jiří Paroubek překvapil: Přemýšlel jsem o rezignaci! Vražda přítele šéfa ČSSD | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Jiří Paroubek překvapil: Přemýšlel jsem o rezignaci! Vražda přítele šéfa ČSSD

Šéf ČSSD Jiří Paroubek
Šéf ČSSD Jiří Paroubek

PRAHA – Kolem čtvrteční vraždy Václava Kočky ml. (†40), kterého po křtu knihy šéfa ČSSD Paroubka zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko (55), je pořád řada nejasností. Podle spekulací byl pravým důvodem Kočkovy popravy jeho milenecký vztah s Ďuričkovou těhotnou přítelkyní.


Talmanová měla spát s vrahem!
Co skutečně pošeptal Kočka mladší střelci?
Vypsali Kočkovi odměnu za zabití Ďurička?

Klan Kočkových teď také prý přemýšlí o jediném: jak se vrahovi pomstít. Vypsána má být podle zpravodajství televize Prima odměna za Ďuričkovu vraždu. Provést ji ale nebude nic jednoduchého, na Ďurička byla včera uvalena vazba, a tak bude hlídán za mřížemi. Otazníků je přitom v kauze mnohem víc! Zajímavá je i vazba vraha na Lucii Talmanovou (40) – ti dva spolu měli chodit! Ďuričko tak byl jedním z plejády podivných mužů, kteří hledali útěchu v otevřené náruči současné přítelkyně premiéra Topolánka...

Kliknutím zvětšeteVražda výrazně zkomplikovala život šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi. Masakr se totiž odehrál po křtu jeho knihy jen týden před krajskými a senátními volbami. Každý se teď ptá: co proboha takoví lidé dělají na párty možného budoucího premiéra? „Přemýšlel jsem i o rezignaci,“ přiznal ve včerejších Otázkách Václava Moravce Paroubek a tvrdí: „Lituji, že jsem neviděl seznam pozvaných, ten měl být mnohem užší.“ Pak dodává, že akce stejně byla otevřená a mohl tam přijít kdokoliv. A s Kočkovými i Ďuričkem se prý v Praze stýká „každý, kdo něco znamená“. Od Ďurička se ale Paroubek snaží distancovat, i když s ním před léty chtěl jet na dovolenou na jeho jachtu. Pořád také zarputile tvrdí, že se s Ďuričkem zná až od roku 1999. Podle informací Aha! se ale poznali mnohem dříve „Znají se mnohem déle, viděli se už před rokem 1989,“ tvrdí náš zdroj. Paroubkův včerejší oponent ve studiu, šéf zelených Martin Bursík, si myslí, že by se politici měli zbavit některých lidí, kteří se kolem nich pohybují. „Je to taková šedá zóna za politiky, která by měla zmizet. Třeba Marek Dalík (Topolánkův poradce – pozn. redakce) by měl odejít z politiky.“

Proč Ďuričko vraždil?
Vrah mu měl spát s přítelkyní

Kliknutím zvětšeteV restauraci Monarch ve čtvrtek večer probíhal křest Paroubkovy nové knihy. Po oficiálním konci akce zůstalo v baru asi deset lidí, Ďuričko s Kočkou mladším popíjeli na baru. Verze o tom, kolik toho během večera Ďuričko vlastně vypil, se liší. Svědkyně vraždy Lenka Hanáková uvedla Právu, že Ďuričko musel mít v sobě přes litr tvrdého alkoholu. Přitom policie mu naměřila pouhé 1,2 promile alkoholu v krvi. Před jedenáctou večer se začali s Kočkou dohadovat, kdo má u sebe více peněz, Ďuričko tvrdil, že má milion. Pak se vše seběhlo strašně rychle. Kočka zaplatil účet, poplácal Ďurička po zádech a něco mu pošeptal do ucha. Podle spekulací mu měl říci, že není otcem dítěte své těhotné přítelkyně. Ženatý Kočka mladší o tom mohl hodně vědět – měl mít totiž s Ďuričkovou přítelkyní poměr! Pak došlo k potyčce, Kočka dal Ďuričkovi dvě rány pěstí do obličeje, ten ale vytáhl pistoli a vystřelil na něj. Když Kočka spadl na zem, dorazil ho dvěma ranami. Přitom každá z těch ran byla zřejmě smrtelná. To by pak potvrzovalo i fakt, že kulky nebyly normální a že šlo o typ tříštivých nábojů, které se v těle roztrhnou. Vrah Ďuričko po střelbě z baru utekl, barmani ho ale doběhli a zadrželi. Přitom Václav Kočka ml. nemusel vůbec zemřít. V osudný okamžik se už právě chystali k odchodu a loučili se, protože pro ně přišel Kočkův patnáctiletý syn. Jenže se osudově zdrželi u baru. Syn Václava Kočky ml. tak z bezprostřední vzdálenosti viděl, jak mu před očima zabili otce.

Podsvětí spekuluje:
Milion za sejmutí Ďurička?!

Klan Kočkových: Dojde na krevní mstu?

V pražském podsvětí se už spekuluje, jak vysoká odměna byla vypsána na hlavu Bohumíra Ďurička (50). Ten měl ve čtvrtek večer třemi ranami ze své legálně držené zbraně popravit Václava Kočku mladšího († 40). Mocný klan Kočkových slibuje, že vendeta nenechá na sebe dlouho čekat. Rodina už prý měla slíbit i finanční odměnu za Ďuričkovu vraždu. „Slíbili přes milion za smrt Ďurička. Myslím si, že už brzy si ten milion někdo vyzvedne. Nepomůžou mu ani jeho kontakty s podsvětím. Ani vazba ho možná neochrání. Ten už dlouho žít nebude. Je tady vyšší zájem, aby vražda Vaška Kočky byla rychle potrestaná,“ tvrdí muž blízký rodině Kočků. Právě včerejší vzetí do vazby by mělo zabránit tomu, aby Ďuričko ovlivňoval svědky, nebo utekl. Bohumír Ďuričko je přitom dobře znám díky svým kontaktům s podsvětím a ruskojazyčnou mafií. Ďuričkův advokát Jan Červenka včera řekl, že jeho klient je připraven zaplatit až 10 milionů korun, aby se do měsíce dostal z vazby. Pro rodinný klan Kočkových je ale pak věcí cti, aby smrt jednoho z nich byla potrestána. A maximální trest 15 let, který Ďuričkovi hrozí za vraždu, nebude pro ně asi tím dostatečným.

Talmanová randila s vrahem!

Kliknutím zvětšeteV souvislosti s vraždou Václava Kočky ml. se na světlo světa dostala i zajímavá novinka – s vrahem Bohumírem Ďuričkem chodila místopředsedkyně Sněmovny Lucie Talmanová (ODS), současná přítelkyně premiéra Mirka Topolánka (52), se kterým má syna Nicolase (1)! „Ďuričko byl často v kontaktu s lidmi z pražské ODS. Na jedné akci se seznámil i s Talmanovou, která se mu hodně líbila. Chvíli spolu chodili,“ řekl Aha! zdroj z okolí Ďurička. Premiér Topolánek tvrdí, že všechno je jinak. „Ďuričko s LT (Lucií Talmanovou) moc chodit chtěl, ale fakticky se nepotkal se zájmem,“ napsal Topolánek v esemesce MF Dnes. Otázkou zůstává, jestli Topolánek o jejich vztahu opravdu neví, nebo si jen vymýšlí. Ani jeho strana ODS se s Ďuričkem nechce nechat spojovat. Lucie Talmanová ale koneckonců zvláštní muže asi přitahuje. Posuďte sami...

»Nebezpečné známosti« Lucie Talmanové

Bohumír Ďuričko
Že se s pochybným podnikatelem znala, dokazuje i tato fotografie, kde se k sobě oba celkem mají. Podle Zuzany Palzer, mediální zástupkyně Talmanové, pochází z jednoho plesu. Pár se spolu prý jen jednou vyfotil. Ale jak víme i z následujících případů, Talmanová nikdy barvu nepřiznává, i o Topolánkovi tvrdila, že jsou jen kamarádi...

Michal Prunar
S tímto mužem, jedním z ředitelů firmy Eltodo, žila 11 let. Vychovávala jeho dvě děti – Elišku Lindu a Ondřeje, a to i po jejich rozchodu. Kolem mnohých zakázek firmy Eltodo panovaly pochybnosti. Zvláště pak, když se ředitelem technického úseku firmy Eltodo stal bývalý pražský primátor Koukal. Ten mu ještě v dobách svého primátorství přihrál řadu lukrativních obchodů.

Marek Šnajdr
Současného náměstka ministra zdravotnictví jsme s Talmanovou načapali před více než dvěma roky. Talmanová ho dokonce intimně drží za zadek. Pak tvrdila, že jsou jen kamarádi. I Šnajdr má ale škraloup – mluví se o jeho napojení na farmaceutickou firmu Pfizer, ve které dříve pracoval. A teď pro ní má lobbovat ze své pozice náměstka. Do funkce ho prý protlačila právě Talmanová.

Vlastimil Tlustý
Že Lucie Talmanová má své obdivovatele i v řadách ODS, se ví již dlouho. Náklonností ke své stranické kolegyni Talmanové se netajil ani poslanec Vlastimil Tlustý. Otevřeně přiznal, že se mu Lucie Talmanová líbí. „Paní Talmanová se líbí skoro všem,“ řekl na její adresu Tlustý. Důvěrnější vztah s Talmanovou však Tlustý popíral.

Mirek Topolánek
Premiér je jejím současným přítelem, mají spolu syna Nicolase (1). I Topolánek má poněkud zvláštní pohled na svět – i když s Talmanovou už téměř dva roky bydlí, ne a ne se rozvést s Pavlou Topolánkovou. »Rozvracečku« Talmanovou tím přivádí k šílenství.
Přitom jejich milenecký vztah patří k jednomu z nejsledovanějších v zemi.


Autor: (pol)
Foto ČTK, David Kundrát

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.