Ondrášek (2) šel k řece a... Ztratil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ondrášek (2) šel k řece a... Ztratil se!

Po Ondřejovi pátrají policisté už dva dny.
Po Ondřejovi pátrají policisté už dva dny.

OTICE – Zoufalství střídané nadějí prožívá od úterního večera rodina dvacetiměsíčního Ondřeje Martinka z Otic na Opavsku. Chlapeček byl ve stodole s tátou (41), který tam natíral desky. V nestřeženém okamžiku ale zmizel.


V zelené mikině, zelených gumácích, teplákách, maskáčové vojenské čepici a v červeném šátku vyrazil odvážně do světa. Doteď po něm marně pátrají stovky lidí.

Všichni se bojí, že se utopil v rozvodněné řece Hvozdnici. Stodola, ze které odešel, je totiž průchozí a lze z ní vyjít přes zahradu rovnou k řece. O život jde Ondráškovi ale i v případě, že se vodě či jiným nástrahám vyhnul. V okolí Otic totiž vytrvale prší a teplota vzduchu se pohybuje kolem 5 °C, a tak by se mu mohlo stát osudným silné podchlazení.

Zmizení syna otec nahlásil v úterý krátce po 19. hodině na linku 158. Na místo ihned vyjeli policisté a hasiči. „Dva psovodi společně s policisty prohledali břehy řeky po obou stranách zahrady. Kliknutím zvětšeteHasiči na člunech i v neoprenech ve vodě propátrali koryto Hvozdnice až po ústí řeky Moravice, v úseku dlouhém zhruba 2,5 km,“ popsal počátek dramatického hledání malého chlapce policejní mluvčí René Černohorský. Na výzvu starosty Otic se k záchranářům přidalo i kolem 150 dobrovolníků z okolí. Desítky lidí prohledávaly také polní cesty, kam Ondřej chodil s rodiči na procházky. Policie kontaktovala nemocnice a prověřila, zda chlapeček necestoval vlakem nebo městskou hromadnou dopravou. Vyžádán byl i vrtulník s termovizí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteVšechno marné. Necelou hodinu po půlnoci bylo pátrání přerušeno. Do terénu se zhruba 200 záchranářů včetně bývalých vojáků z Hlučína vydalo opět s včerejším rozedněním. Kromě otce, který vyrazil hledat Ondráška, zbytek rodiny čekal s napětím a obavami na nové zprávy. „Jsou na tom moc špatně,“ řekl Aha! jeden ze sousedů. Ani ostatní lidé z okolí si nedovedou vysvětlit, jak se to mohlo stát. „Ondrášek má tři sourozence, je pěkný, živý kluk, ale žádné hyperaktivní nezvladatelné dítě,“ říkají.


Autor: (vet, mip)
Foto pro Aha! – Michal Polášek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.