Vrah Robert Neff Novák - Skoro se zhroutil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vrah Robert Neff Novák - Skoro se zhroutil

Robert Neff Novák
Robert Neff Novák (pro Aha! – Josef Mašek)

PRAHA – Hádky, špičkování, ponižování, schválnosti a občas nějaká modřina, na druhé straně i láska – takový byl vztah Roberta Neffa Nováka (39)s jeho ženou Irenou Neffovou, dcerou spisovatele Ondřeje Neffa. Robert Neff Novák se od včerejška u Městského soudu v Praze zodpovídá z Ireniny vraždy.

„Nejsem teď schopen vypovídat,“ řekl sotva slyšitelně na začátku hlavního líčení. Těžce dýchal, pohled měl upřený do země a vypadalo to, že se každým okamžikem zhroutí. Před výpovědí soudního lékaře, který popisoval Ireninu smrt, se nechal z jednací síně odvést.

Podle psychologa to bylo kalamitní manželství. „Cestu k sobě hledali přes konflikty,“ objasnil znalec. „Hrozně jsme se milovali, jen jsme měli rozdílné povahy,“ uvedl Novák už před vyšetřovatelem.

Oba se prý snažili vztah plný výbuchů zachránit kvůli dceři Dominice a chodili na psychoterapii. Psycholog jim prý radil, aby konflikt zkusili řešit tak, že se dotknou jeden druhého. „Chtěl jsem ji obejmout, ale ona do mě pořád strkala,“ vysvětloval Novák. Z »objetí« už tehdy ale Irenu nepustil. Zardousil ji, zakopal v lese na Berounsku a několik týdnů předstíral, že ji intenzivně hledá. Včera několikrát projevil lítost.

Otce, bratra ani další Ireniny blízké ale nedojal. „Hajzl, had,“ ozývalo se z řad veřejnosti. „Ty šmejde,“ oslovil ho švagr, který nyní vychovává dceru manželů Neffových Dominiku (2). „Je to zakomplexovaný blbeček a nehorázný cynik. Jsem rád, že si Dominika na otce vůbec nevzpomíná,“ dodal.

Na závěr včerejšího líčení obžalovaný šokoval i soudce, když prohlásil: „Myslím, že bych měl zůstat ve vazbě.“ Hlavní líčení bude pokračovat v říjnu. Novákovi hrozí až 15 let vězení.

13.9.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.