Bývalý brankář hokejové Sparty Ivan Vasilev: Zase ve vězení! Opět kvůli sexu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalý brankář hokejové Sparty Ivan Vasilev: Zase ve vězení! Opět kvůli sexu?

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Před lety strávil kvůli obvinění z kuplířství a znásilnění rok ve vazbě. A když mu pak soud vyměřil nakonec jen dvouletou podmínku, hluboce si oddychl: „Tohle už nikdy. Je obrovská úleva, když člověk ví, že nemusí do vězení. Za tu dobu tam jsem zjistil, jaký jsem. Nad věcmi stále více uvažuji,“ vykládal někdejší brankář hokejové Sparty IVAN VASILEV (35).

Po třinácti letech ale zřejmě na svoje slova zapomněl. Ve vězení je zpátky! Důvod? Prý omezování osobní svobody!

Potichu, mimo zájem veřejnosti, byl odsouzen před několika měsíci. Soud, policie ani vedení věznice k jeho případu nechce poskytovat žádné informace. Podle zdroje deníku Aha! v tom ale údajně mohla sehrát roli sexuální zápletka! Vasilev prý měl udržovat mimomanželský vztah se ženou jednoho z policistů z pražských Vinohrad. „Vyskytly se mezi nimi určité neshody. A ta žena ho zažalovala,“ popsal zdroj.

Vasilev byl odsouzen. A původně si odpykával svůj trest v jedné z pražských věznic. Ovšem kvůli porušení vězeňského řádu byl převezen do Ostrova nad Ohří nedaleko Karlových Varů. Reportéři deníku Aha! se s ním dvakrát pokoušeli zkontaktovat. Marně. „Ředitel věznice rozhovor nepovolil,“ vzkázala mluvčí věznice Zdeňka Stöckbauerová.

Tento případ přitom nebyl jediným, kvůli kterému měl Vasilev oplétačky se soudem. Už v únoru tohoto roku na něj byl Okresním soudem Praha – Západ vydán exekuční příkaz na dlužnou částku 936 760 korun. Podle výpisu z obchodního rejstříku byla část této pohledávky uplatněna i na jeho podíl (100 000 Kč) ve společnosti Vadu Sport Agency, s.r.o. „Usnesení nabylo právní moci 14. května. V tento den účast Ivana Vasileva ve společnosti zanikla,“ píše se v rejstříku.

Verzí, komu a proč Vasilev dlužil peníze, se nabízí hned několik. Mohlo se například jednat o bankovní úvěry. Bývalý hokejista se totiž angažoval i v obchodu s realitami. Podle deníku Mf Dnes vlastnil třeba dům v Praze 9, v němž si v roce 2006 otevřela kosmetické studio Libuše Barková, nechvalně známá »kamarádka« Šárky a Stanislava Grossových.

Kriminálka na tréninku!
aneb Jak to bylo v roce 1995

PRAHA – Větší sexuální skandál předtím, ani potom český hokej nezažil. V roce 1995 si kriminálka před dopoledním tréninkem odvedla přímo z kabiny Sparty hokejového brankáře Ivana Vasileva.

Obvinila ho z toho, že svým spoluhráčům Jiřímu Kročákovi a Pavlu Táborskému »prodal« dvě nezletilé dívky. Vasilev byl obviněn z kuplířství a znásilnění, zbylí dva hokejisté z pohlavního zneužívání mladistvých. „Ty holky se nám prokázaly falešnými průkazy, což přiznaly i u soudu,“ popisoval později Vasilev. Ten byl navíc podezřelý i ze znásilnění další dívky, které se mělo odehrát na soustředění Sparty v Řecku. To mu ale nebylo prokázáno. I tak ale ve vazbě strávil téměř celý rok. A od soudu nakonec v roce 1997 odešel s dvouletou podmínkou. Poté se vrátil k hokeji, působil především v klubech I. ligy. A krátce také v Číně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.