Topolánek, Řebíček a spol.: Teď hrají golf u Pitra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Topolánek, Řebíček a spol.: Teď hrají golf u Pitra!

Premiér Mirek Topolánek se rád ukazuje na sportovních akcích. Golf patří mezi jeho oblíbené aktivity.
Premiér Mirek Topolánek se rád ukazuje na sportovních akcích. Golf patří mezi jeho oblíbené aktivity.

PRAHA – Až se vydá vášnivý golfista premiér Mirek Topolánek (ODS) či ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) na oblíbené hřiště na Karlštejně, bude hrát u uprchlíka Tomáše Pitra! Podle Aktuálně.cz je totiž kontroverzní podnikatel majitelem Golf Resortu Karlštejn.


Tomáš Pitr se ukrývá v cizině, policie po něm marně pátrá. Přesto mu to nebrání v tom, aby čile obchodoval v Česku. Přes firmy s adresami v Karibiku údajně koupil právě zmiňované hřiště.

Do konce července vlastnila hřiště společnost Lusaka z ostrovního státu Svatý Vincenc a Grenadiny. Novým vlastníkem je firma Fireworks Limited z ostrova Anguilla v Karibiku. Obě firmy mají úzkou vazbu na Pitra. O jeho propojení s golfem na Karlštejně svědčí i skladba představenstva, jehož členy jsou Miloš Hrubý a Ivo Alfred Meier, kteří působili i v jiných Pitrových společnostech.

Kauza Pitr

Červen 2007 – Pitr převzal rozhodnutí o nástupu do výkonu trestu, do vězení nenastoupil. Údajně se nechal hospitalizovat na psychiatrické klinice v severních Čechách, odtud odjel do Německa a několik dní pobyl v Tyrolských Alpách.
Kliknutím zvětšeteČervenec 2007 – Údajně se pohyboval na pobřeží a ostrovech Jaderského moře. Převážně v Chorvatsku. Vyčkával na obnovu procesu.
Září 2007 – Policie měla vážné podezření, že by se mohl skrývat v Jihoafrické republice – tam stále žije Pitrův kamarád, také uprchlík Radovan Krejčíř.
Leden 2008 – Pitr neuspěl u Ústavního soudu se stížností na obnovu procesu.
Březen 2008 – Pražský městský soud už podruhé zamítl jeho žádost na obnovu procesu.
Červenec 2008 – Pitr s manželkou a synem byl údajně viděn v Basileji v den zahájení fotbalového EURO.

Další uprchlíci

■ Viktor Kožený – V roce 2003 na něj byl vydán mezinárodní zatykač. V roce 2005 byl zatčen na Bahamských ostrovech, v dubnu 2007 propuštěn na kauci. Odvolal se proti vydání do USA.
Kliknutím zvětšete■ Radovan Krejčíř – Už téměř 1,5 roku žije v Jihoafrické republice. V únoru soud v Johannesburgu rozhodl, že Krejčíře nevydá do ČR. Tamní prokuratura, která zastupuje českou stranu, se odvolala, ale tím případ usnul.

Kdo hraje golf na Karlštejně

■ Premiér Mirek Topolánek (ODS) – V červenci se zde učil golf od jednoho z nejlepších hráčů současnosti Jihoafričana Ernieho Else.
■ Ministr zemědělství Petr Gandalovič (ODS) – Také si nenechal ujít Else, který zde byl hlavní hvězdou 3. ročníku Mezinárodního týdne golfu.
■ Šéf ČSSD Jiří Paroubek – Přestože golf nehraje, zavítal sem loni se synem a zkusil si pár odpalů.
■ Ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS) – Vášnivý golfista hraje všude, kde se dá. Dokonce vlastní hřiště na Cínovci
■ Prezident Václav Klaus – Byť preferuje tenis a lyže, i on se tu a tam na greenu objeví. Pod jeho záštitou se zde konal loni golfový turnaj.


Autor: (bem)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Marek Pátek, Josef Mašek, ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.