Železniční neštěstí ve Studénce - 6 mrtvých, přes 40 zraněných | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Železniční neštěstí ve Studénce - 6 mrtvých, přes 40 zraněných

Fotografie
Fotografie (internal)

STUDÉNKA – Šest mrtvých a přes čtyřicet zraněných. To je oficiální bilance vlakového neštěstí, které se dnes stalo ve Studénce na severu Moravy. Na vlak Eurocity Ciomenius, ve kterém cestovala řada fanoušků skupiny Iron Maiden na večerní pražský koncert, spadl opravovaný silniční most. Lokomotiva a šest osobních vagonů vykolejila.

Šest mrtvých a přes čtyřicet zraněných. To je oficiální bilance vlakového neštěstí, které se dnes stalo ve Studénce na severu Moravy. Na vlak Eurocity Ciomenius, ve kterém cestovala řada fanoušků skupiny Iron Maiden na večerní pražský koncert, spadl opravovaný silniční most. Lokomotiva a šest osobních vagonů vykolejila.

Na místo neštěstí se vypravil premiér Topolánek a další vrcholní politici. Byla zřízena informační linka 974 723 202 a 974 723 201.
Ostravská fakultní nemocnice informuje, že v současné době má v péči 22 zraněných. 16 z nich má středně těžká zranění, především zlomeniny končetin, stav dalších tří je vážný a poslední tři jsou v kritickém stavu. Současně nemocnice žádá lidi, aby přišli darovat krev.

Zatím záhadou je i pro odborníky to, proč se most zřítil na vlak. „Vyšetřování nehody teprve začíná a na stanovení přesné příčiny je ještě brzy. Přesto s největší pravděpodobností nebude vina na straně strojvedoucího,“ uvedl Jan Kučera, náměstek generálního inspektora Drážní inspekce.


Více informací čtěte v zítřejším Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.