Tak to snad není pravda... Nabízejí k prodeji kyčel prezidenta Klause! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tak to snad není pravda... Nabízejí k prodeji kyčel prezidenta Klause!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Vyoperovaná kyčel prezidenta Václava Klause (67) na prodej za 35 000 Kč v internetové aukci! Opravdu, taková nechutnost se včera na internetu objevila… A ve Fakultní nemocnici Na Bulovce, kde byl Klaus operován, nastalo okamžitě pozdvižení.

Vyoperovaná kyčel prezidenta Václava Klause (67) na prodej za 35 000 Kč v internetové aukci! Opravdu, taková nechutnost se včera na internetu objevila… A ve Fakultní nemocnici Na Bulovce, kde byl Klaus operován, nastalo okamžitě pozdvižení.

„Volali nám ihned z ředitelství, ať okamžitě prověříme, co se stalo s operačním materiálem prezidenta,“ popsal náš zdroj z nemocnice. Neznámý prodejce z Prahy 10 nabízel starou kyčel české hlavy státu k prodeji na aukčním portálu Aukro.cz. Prezentoval ji dokonce jako výhodnou investici do budoucna – jako relikvii »svatého muže«. „V okamžiku, kdy se o vystavení kloubu dozvěděli pracovníci zákaznického oddělení portálu, byla aukce ihned zrušena. Došlo k hrubému porušení pravidel obchodování, na Aukro.cz je přísně zakázáno obchodovat s lidskými nebo zvířecími orgány,“ říká Ivo Benda, manažer marketingu firmy.

Přestože se nikdy nic podobného nestalo, nastala v nemocnici Na Bulovce panika a začalo se vyšetřovat, jak bylo s vyoperovanou kyčlí prezidenta naloženo. „Ano, prověřovali jsme takovou informaci,“ potvrdila marketingová specialistka nemocnice Petra Effenbergerová. „Mohu vás však ujistit, že s veškerým anatomickým materiálem bylo naloženo dle zákona byl zlikvidován,“ dodala.

Podařilo se tedy někomu opravdu ukrást prezidentovu kyčel, či jde jen o nejapný žert? To je stále otázkou. Nemocnice tvrdí, že ji nikdo zcizit nemohl, ale jen několik okamžiků poté, co byla nabídka stažena z aukce, ozval se emailem neznámý pisatel serveru iDnes.cz s další nabídkou. Co nabízel? Kyčel Václava Klause…!

Pravděpodobně se jedná o recesistu, který už v neděli nabízel rozhovor o svém obchodu většině médií.

Prezident v současné době pobývá po úspěšné operaci totální endoprotézy v Rehabilitační klinice Malvazinky. „Cítí se dobře, po nějaké době se přesune na rehabilitaci do Lán,“ sdělil mluvčí prezidenta Radim Ochvat.

Takhle nabízeli kyčel prezidenta

„Vyoperovaný kyčelní kloub Václava Klause pocházející z operace v Nemocnici Na Bulovce ze dne 3. června 2008. Konzervovaný metodou plastinace možné i dlouhodobě vystavovat na světle bez poškození. Sleva 10 % příspěvkovým organizacím a VŠ studentům ekonomie (proti předložení indexu nebo jeho ověřené kopie). Bezpečná a zajímavá dlouhodobá investice typu »relikvie«. Platba možná i v EUR dle aktuálního kurzu dne vydražení.“

A jak se skutečně s odpadem nakládá?

Anatomický odpad bývá po operacích odvezen na oddělení patologie. A pokud neprobíhá jeho další »vyšetření«, je uzavřen v papírové krabici v chladicím boxu. Pak jej odveze pohřební služba...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.