Paralen zdraží skoro o půlku! Bolest bude stát víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Paralen zdraží skoro o půlku! Bolest bude stát víc!

Lékárnice budou zanedlouho pacientům účtovat za léky více korun.
Lékárnice budou zanedlouho pacientům účtovat za léky více korun.

PRAHA – Za bolest si pěkně připlatíme! Sotva si naše peněženky zvykly na poplatky u lékařů a v nemocnicích, už se na ně zase valí další katastrofa. Firma Zentiva se totiž rozhodla zvýšit ceny za nejčastěji užívané léky proti bolesti.


A Státní ústav pro kontrolu léčiv zas počátkem týdne oznámí, že pojišťovny budou platit za některé léky na recept méně.

Snad nejznámější lék – paralen – stojí už několik let kolem 9 korun. Podle iDnes.cz by měl být skoro o polovinu dražší – 13 Kč. Zdražení se týká i ibalginu. Ze 43 korun vyskočí jeho cena na 49 korun. A modafen zas bude místo 70 korun stát 75 korun.

To jsou předem známá konkrétní zdražení. Další, tentokrát u léků na předpis, oznámí Státní ústav pro kontrolu léčiv v úterý. Na základě jeho rozhodnutí budou zdravotní pojišťovny totiž platit za některé léky méně než dnes. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteA to v brzké době výrazně zvedne doplatky. Podle odhadů i o desítky korun!

Samozřejmě se to nejvíce dotkne těch, kteří si musí kupovat i více léků najednou. „Nejvíce to mohou pocítit pacienti, kteří trpí chronickými nemocemi,“ potvrdila mluvčí Zentivy Věra Kudynová.


Autor: (ex)
Foto ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.