Statistika má cenné údaje: Nejkrásněji bude v půlce prázdnin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Statistika má cenné údaje: Nejkrásněji bude v půlce prázdnin

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia.cz)

PRAHA – Plánujete si dovolenou v Česku a nevíte, který termín zvolit, abyste měli vydařené slunečné počasí a neklepali na chalupě, ve stanu nebo na výletech kosu a nemokli?

Plánujete si dovolenou v Česku a nevíte, který termín zvolit, abyste měli vydařené slunečné počasí a neklepali na chalupě, ve stanu nebo na výletech kosu a nemokli?

Spolehnout se na dlouhodobé předpovědi meteorologů je jako si vsadit sportku. Začátkem května předpovídali na polovinu měsíce teplo a bouřky z horka. A teď? Už třetí den téměř bez přestání prší… Nezbývá tak než zariskovat a jen doufat, že ve zvoleném termínu bude hezky. Určitým návodem může být i počasí v minulých letech. Jednoznačně nejhezčí bývá začátkem července a pak na přelomu července a srpna.

Jak bude do neděle?

Dnes: zataženo, přeháňky, 11 až 17 °C.
Středa: zataženo, déšť, 13 až 17 °C.
Čtvrtek: zataženo, 14 až 18 °C.
Pátek: polojasno, 15 až 19 °C.
Sobota a neděle: oblačno, 18 až 24 °C.

Úspěšnost předpovědí

Úspěšnost předpovědí počasí se pohybuje vysoko, ale jen těch krátkodobých. Na jeden den se nemýlí ve více než 90 % případů. A třeba čtyřdenní prognóza je úspěšná na 85 %. Na delší časový úsek spolehlivost rychle klesá. U měsíční je to již asi 65 %, tedy téměř jako si hodit korunou.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.