Po Jakubovi se pátrá i v zahraničí - 5 verzí, proč zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Po Jakubovi se pátrá i v zahraničí - 5 verzí, proč zmizel

Jakub Šimánek
Jakub Šimánek

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradecká kriminálka zřídila speciální tým, který pátrá po pohřešovaném Jakubu Šimánkovi. O pomoc požádala policisty z celého Schengenského prostoru a Jakubova fotka je v evropské databázi pohřešovaných dětí.


Policie pracuje s pěti verzemi, co se chlapci mohlo stát.

1. Útěk z domova. Nejslabší verze. Jakub neměl žádné problémy.
2. Jakub se utopil v řece Sázavě. Policie prohledává tok řeky ve spolupráci s hasiči, Jakubova rodina však nevěří, že by chlapec k vodě sám šel.
3. Jakub se stal terčem útoku pedofila. Této verzi napovídá fakt, že se okolo dětského hřiště měl pohybovat neznámý muž. Kriminalisté zveřejnili jeho portrét.
4. Chlapce někdo unesl, aby mohl vydírat jeho otce, který je generálem NATO. Méně pravděpodobná verze. Chlapcovu rodinu ale zatím žádný vyděrač s žádostí o výkupné nekontaktoval.
5. Chlapce unesl někdo do zahraničí. Této verzi věří Jakubova maminka nejvíc. „Za hranicemi jste během dvou hodin. My jsme zmizení nahlásili až později, to už mohl být mimo republiku,“ tvrdí.


Autor: (dom, hof)
Foto PČR

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.