Václav Klaus: První rána nevyšla! A operace kyčle? Možná ji odloží | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Václav Klaus: První rána nevyšla! A operace kyčle? Možná ji odloží

Prezident Václav Klaus zahajoval maraton společně s vítězem Světového poháru v běhu na lyžích Lukášem Bauerem.
Prezident Václav Klaus zahajoval maraton společně s vítězem Světového poháru v běhu na lyžích Lukášem Bauerem. (Aha! - David Kundrát)

PRAHA – Jubilejní desátý ročník Pražského půlmaratonu zahajoval stejně jako loni prezident Václav Klaus. Jenže napoprvé se mu závod odstartovat nepodařilo. Když stiskl spoušť startovací pistole, rána z ní nevyšla. Nábojová komora byla prázdná.

Jubilejní desátý ročník Pražského půlmaratonu zahajoval stejně jako loni prezident Václav Klaus. Jenže napoprvé se mu závod odstartovat nepodařilo. Když stiskl spoušť startovací pistole, rána z ní nevyšla. Nábojová komora byla prázdná.

Na druhý pokus už ale bylo vše v pořádku a přes pět tisíc běžců mohlo vyrazit do pražských ulic. Prezident se také zmínil, že zvažuje oddálení své operace kyčle. „Byl jsem na horách a když jsem uviděl ten čerstvý sníh, rozhodl jsem se, že s tou operací ještě chvíli počkám,“ pronesl Klaus krátce před zahájením závodu. Ještě letos tedy určitě na hory vyrazí.

Změřit si své síly v běhu vyrazila také vicemiss 2007 Eva Čerešňáková (21). A stejně jako prezident si před závodem postěžovala na zdravotní problémy. „Při delších trénincích mi nastaly zdravotní komplikace s koleny a po konzultaci se svým ortopedem jsem raději běžela jen štafetu, tedy šest kilometrů,“ nechala se slyšet modelka, která byla kapitánkou týmu TV Óčko.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.