Další milenecký pár: Primátor opustil manželku! A chodí s náměstkyní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Další milenecký pár: Primátor opustil manželku! A chodí s náměstkyní

Roman Onderka s manželkou Kateřinou…
Roman Onderka s manželkou Kateřinou… (pro Aha! – Igor Zehl, ČTK)

BRNO – Další milenecký pár v politice! Vztah s náměstkyní Barborou Javorovou (KDU-ČSL) přiznal primátor Brna Roman Onderka (ČSSD). Oba se chtějí rozvádět a Javorová rezignovala na funkci náměstkyně.

Další milenecký pár v politice! Vztah s náměstkyní Barborou Javorovou (KDU-ČSL) přiznal primátor Brna Roman Onderka (ČSSD). Oba se chtějí rozvádět a Javorová rezignovala na funkci náměstkyně.

„Po mnoha měsících společné práce ve vedení města Brna jsme zjistili, že mezi námi vznikl vztah nejen přátelský a kolegiální, ale také partnerský. Postavil nás před těžké rozhodování, které vyvrcholilo v minulých dnech, kdy jsme oba odešli od partnerů,“ napsali ve společném prohlášení. Oba politici se přitom před volbami 2006 objevovali na billboardech s rodinami.

Onderkova manželka Kateřina dokonce chtěla k tehdy dvouletému synovi druhé dítě. Javorová má dva dospívající syny. Navíc je členkou KDU-ČSL – lidovci přitom kladou na rodinu velký důraz, její vztah by jí mohl ve straně způsobit problémy. Třeba poslanec Cyril Svoboda (KDU-ČSL) považuje její chování za varovný signál, v politice prý několikrát apelovala na mravní hodnoty. „Musíme připustit, že tento krok je proti našim zásadám. Ale vztah, který mezi námi vznikl, je silný a neumožňuje nám jednat jinak. Oba lpíme na našich dětech, a i když naše manželské vztahy procházely v obou případech dlouhou krizí, vážíme si partnerů,“ uvádějí dále milenci.

Odhodlali se ale na české politické scéně k ojedinělému kroku – aby vyloučili pochybnosti, že jejich vztah zasahuje do práce na radnici, rozhodla se Javorová rezignovat na post náměstkyně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.