Barboru Tachecí zavřeli na psychiatrii: Chtěla se zabít?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Barboru Tachecí zavřeli na psychiatrii: Chtěla se zabít?!

Barbora Tachecí – do středy profesionální manažerka, od včerejška pacientka Psychiatrické léčebny v Praze-Bohnicích.
Barbora Tachecí – do středy profesionální manažerka, od včerejška pacientka Psychiatrické léčebny v Praze-Bohnicích. (ČTK, repro TV Nova)

PRAHA – Bývalé populární televizní moderátorce Barboře Tachecí (44) se během pár posledních dnů zhroutil celý svět. A od včerejška je zavřená na psychiatrii v Bohnicích.

Bývalé populární televizní moderátorce Barboře Tachecí (44) se během pár posledních dnů zhroutil celý svět. A od včerejška je zavřená na psychiatrii v Bohnicích.

Pokus o sebevraždu? Mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová říká, že ne: „Nechtěla bych to nafukovat, o sebevraždu nešlo.“ Co se tedy stalo? O nervy jindy sebevědomou a až arogantní Barboru připravil zřejmě nejen potupný středeční vyhazov z postu šéfky Radiožurnálu, ale i údajně dost dramatický rozchod s přítelem, bývalým ředitelem České televize a kancléřem prezidenta Havla Ivem Mathé (56). A možná i dopisy, v nichž jí někdo vyhrožoval smrtí…

Tachecí se včera v 10.30 psychicky sesypala v domě své matky. Ta vzápětí zavolala sanitku. Pak přispěchal i Ivo Mathé, který včera až příliš vehementně popíral, že by se s Barborou rozešli. „Kdyby to byla pravda, tak bych u toho asi dnes nebyl,“ řekl serveru Novinky.cz. Mathé na místo přijel až po jedenácté hodině, ze situace v bytě byl značně vyděšen a před domem se dokonce dostal do potyčky s neznámým mužem.

Přivolaní lékaři jen pár minut předtím převezli Tachecí v doprovodu její matky do Psychiatrické léčebny v Praze-Bohnicích. A to ve speciálním autě pro nezvladatelné lidi. Svěrací kazajku podle svědků ale Tachecí neměla. Diagnóza? Zřejmě nervové zhroucení ze stresu!
Pražská policejní mluvčí Iva Knolová potvrdila, že u zásahu v bytě Tachecí asistovala i policie! Co se dělo v ulici Na Beránce v Praze 6? Chtěla si snad Tachecí opravdu ublížit? Demolovala v záchvatu šílenství byt? Nebo zaútočila na přivolané lékaře?

Šéf Českého rozhlasu Václav Kasík ve středu Tachecí odvolal z postu generální ředitelky Radiožurnálu. Kritika se snesla hlavně na její údajnou snahu přiblížit Radiožurnál ke komerčním rádiím. Vedení tvrdí, že Tachecí padla kvůli rostoucímu nesouladu ve vnitřní komunikaci. Neoficiální zprávy zase naznačují, že Tachecí se znelíbila vlivným lidem. Stěžoval si nyní i kardinál Miloslav Vlk a petici proti ní podepsalo na 13 000 posluchačů.

Po svém odvolání odletěla Barbora Tachecí ve středu večer na dovolenou do Dominikánské republiky, při mezipřistání se ale náhle rozhodla vrátit do Prahy. Proč, to je zatím nejasné…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.