Jak nejlépe vyřešit prodej vstupenek na malé i obří akce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jak nejlépe vyřešit prodej vstupenek na malé i obří akce?

 (smsticket s.r.o.)

Koncerty, divadla, cestovatelské přednášky, festivaly, pohádkové párty, komentované prohlídky, promítání v kině, show na Valentýna, plesy, hudební tour a mnoho dalšího. Na všechny tyto akce si pořídíte vstupenku online přes portál smsticket.cz.

Smsticket je zavedený vstupenkový systém, který lze v Česku považovat za jednu z nejznámějších možností pro prodej a koupi vstupenek. Umožňuje i prodej vstupenek na místě či na místech pro předprodej. Aktuálně je ale nejvyžadovanější funkcí prodej online. Z celého systému těží jak návštěvníci akcí, tak jejich pořadatelé. Právě na jejich podporu se vstupenkový portál smsticket v roce 2023 zaměřil. Výsledkem je, že prodal třikrát více vstupenek než v roce 2022 a stal se úspěšným nejen v prodeji lístků na kulturní akce, ale také na ty sportovní, vzdělávací a jiné.

Vstupenky do prodeje nasadíte za 10 minut

Chystáte se pořádat nějakou akci a s portálem smsticket ještě nemáte zkušenosti? Nevadí. I bez nich se vám podaří nasadit vstupenky do prodeje do 10 minut. Zkušení uživatelé to zvládnou i za tři minuty – stačí pár kliknutí.

Na portálu se zaregistrujete a vytvoříte si novou akci. Popíšete ji – zda jde o sérii, předplatné na sezónu nebo jednorázovou záležitost. Přidáte jméno, místo konání, datum a čas, nahrajete plakát, fotky, videa, doplníte všechny praktické informace. Tím máte v podstatě hotovo. Zákazník si vstupenku koupí online, zaplatí moderními platebními metodami včetně Apple Pay a Google Pay. Smsticket totiž navázal spolupráci s platební bránou Pays. Vstupenka je zákazníkovi zaslána automaticky prostřednictvím SMS, ale také jako PDF na e-mail. Při vstupu se tedy mohou prokázat jen QR kódem z PDF souboru na telefonu, odpadá nutnost tisku vstupenky. Stačí, když ke vstupu postavíte jednoho člověka s aplikací Brána (vytvořená pro systém Android), případně se čtečkou zapůjčenou od smsticket.

A mimochodem, smsticket vás nenutí k exkluzivitě. Klidně prodávejte vstupenky ještě jinde, je to pouze na vás. Aplikací Brána pak lze načítat i vstupenky od jiného prodejce, jen je to potřeba předem oznámit a nastavit.

Marketing je vyřešený

Předprodej vstupenek přes smsticket je vynikající zejména pro pořadatele malých akcí, kteří by sami neměli možnosti svou událost příliš propagovat. Tím, že nabídnete prodej na velmi známém portálu, na který chodí stovky tisíc návštěvníků měsíčně, máte o popularitu postaráno. Spousta lidí se chodí na smsticket dívat jenom tak, berou ho jako vyhledávač akcí v jejich okolí. Portál má také velmi dobře vyřešené SEO, takže se vaše akce bude objevovat ve výsledcích vyhledávání.

Veřejný profil pořadatele na portálu smsticket může sloužit i jako náhrada webových stránek. Na profilu se lze představit, uživatel tam vidí veškeré vaše akce. Díky tomu ušetříte za hosting, doménu, správu a vůbec tvorbu webu!

Neváhejte nastavit systém místenek, slevových kódů a zdražování

Portál smsticket se za jeho dobu fungování povedlo opravdu vychytat, a tak v něm najdete vše, co byste při pořádání akce mohli potřebovat. Příkladem je prodej místenek. Bezplatná technická podpora vám pomůže vytvořit krásný plánek s rozdělením sedadel.

Pohodlná komunikace se zákazníky

Změnilo se něco? Potřebujete událost posunout či přesunout jinam? Není problém. Přímo v administračním rozhraní máte funkci pro rozesílání SMS. Kupující při objednávání vstupenky uvedl své telefonní číslo, takže ho snadno kontaktujete a informujete o organizační změně.

SMS lze navíc využít i do budoucna. Své minulé návštěvníky můžete pomocí SMS pozvat znovu na vaši nadcházející akci.

Sledujte reporty a dělejte analýzy

Co by se dalo říct o zákaznících, kteří si kupují vstupenky na vaše akce? Jací jsou? Kdy vstupenky nejvíce nakupují? Smsticket pořadatelům poskytuje podrobná data o návštěvnících. Dozvíte se například, z jakých webových stránek přichází, kde žijí apod. Smsticket s vámi pomocí META pixelu bude sdílet i data do facebookového reklamního účtu. Pak budete snadno cílit reklamy na uživatele, kteří si vaši akci prohlédli, nebo nedokončili nákup vstupenek.

Samozřejmě je možné přes smsticket jen nastavit prodej vstupenek a nic dalšího neřešit, ale pokud se chcete ponořit do statistik a vyhodnocovat data, máte možnost!

Kolik to všechno stojí?

Je udivující, kolik jsou pořadatelé akcí schopní zaplatit některým ticketingovým společnostem. Smsticket si účtuje 5 % z každé vstupenky, pro určité pořadatele se snaží snížit provizi i na 3 %, zejména tehdy, když jste pořadatel, který smsticket používá dlouhodobě a opakovaně, využívá i jejich pokladní systém a prodává všechny vstupenky přes smsticket.

V poplatku je každopádně zahrnuto úplně všechno. Tedy náklady na platební bránu, servis, podporu, nové verze atd. Žádné další poplatky vám už účtovány nebudou.

Není nic jednoduššího než celý systém vyzkoušet. Můžete prodávat vstupenky online, offline, přímo na místě konání akce, vyřešeno budete mít odbavení, statistiky i vyúčtování. Jednodušší už to být opravdu nemůže.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.