Šokující tvrzení australského rybáře: VYLOVIL JSEM KŘÍDLO MH370! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šokující tvrzení australského rybáře: VYLOVIL JSEM KŘÍDLO MH370!

Kit Olver prý našel křídlo MH370.
Kit Olver prý našel křídlo MH370. (Foto Facebook, Profimedia.cz)

Záhada zmizení letadla malajsijských aerolinií MH370 nedá mnohým spát už skoro 10 let, teorií existují spousty. S třaskavým tvrzením se nejnověji ohlásil australský rybář s tím, že u Austrálie, avšak jinde, než se dosud pátralo, zachytil do sítí kus křídla utopeného Boeingu 777.

Letoun odstartoval 8. března 2014 z Kuala Lumpuru na cestu do čínského Pekingu s 227 pasažéry a 12 členy posádky. Přes patrně nejrozsáhlejší námořní pátrání v historii ale zůstává skutečné místo zkázy letadla nejasné – nenašel se vrak ani těla obětí... Spekuluje se o zřícení v jižní části Indického oceánu, nejvíc se hledalo na západ od australských břehů.

O to víc překvapuje tvrzení vysloužilého australského rybáře Kita Olvera (77). Ten prý už někdy kolem září či října 2014 »ulovil « v moři pod jižním pobřežím, nedaleko Adelaide a jen nějakých 550 km od Tasmánie, namísto rudých pilonošů křídlo ztraceného letadla! „Bylo to zatraceně velké křídlo velkého proudového dopravního letadla,“ tvrdí Olver, který je sám držitelem pilotního průkazu. 

Dokáže určit přesné místo.

„Bylo to bílé a zjevně ne z vojenského letadla nebo malého letadla.“ Šlo ale o takový úlovek, že se jim ho nepodařilo vytáhnout na palubu jejich bárky. „Protrhlo nám to síť za dvacet tisíc dolarů, nakonec jsme ji stejně museli odříznout a nechat s tou věcí klesnout ke dnu,“ svědčí jeho kolega George Currie. Ke svým tvrzením ovšem nepředložili žádné důkazy nebo fotky, Olver prý ale dokáže místo přesně lokalizovat. Je tedy možné, že v oblasti asi 55 km od městečka Robe proběhne další pátrání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.