Vánoční dekorace pro vnější a vnitřní prostory: Nápady pro každý kout domova | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vánoční dekorace pro vnější a vnitřní prostory: Nápady pro každý kout domova

 (GÜDE Slovakia, s.r.o.)

Vánoce, ten krásný čas, na který se většina z nás těší celý rok. Je to čas, kdy se setká rodina pohromadě, najíme se všichni výborného jídla, podíváme se spolu na nějaké ty vánoční filmy, odpočineme si a rozdáme a dostaneme hezké dárky.

Toto období nepřináší však jen radost z těchto zmíněných věcí, ale je to i prostor pro rozvíjení naší kreativity. A jak to myslíme? Samozřejmě, můžeme se bavit i o kreativitě při výběru nebo dokonce vyrábění dárků, ale nejvíc se můžeme vybláznit při vánoční výzdobě. No a jedním z nejkrásnějších způsobů, jak přetransformovat svou domácnost na útulné, krásné a vyzdobené místo, ze kterého srší vánoční nálada, je investovat do nádherných vánočních dekorací. V tomto článku si proto přiblížíme nápady na vnější a vnitřní vánoční dekorace, které vám pomohou vytvořit pravé vánoční kouzlo v každém koutě vašeho domova.

Proč si koupit vánoční dekorace

Vánoční dekorace nejsou jen estetickými prvky, které mají za úkol zkrášlit naše domy během svátků. Pokud milujete tradice a tu nezaměnitelnou atmosféru, tak právě oni jsou skutečnými nositeli vánočního ducha.

Každá jedna ozdoba má svoji vlastní symboliku a přidává k vytvoření jedinečného vánočního obrazu. Každá zavěšená koule na stromě, každý vánoční věneček na dveřích či svíčka na stole – vše to přidává k vytváření vzpomínek na krásné svátky strávené s blízkými.

Kromě toho, vánoční dekorace vám poslouží dlouhá léta. Samozřejmě vždy si můžete dokoupit něco nového a rozšířit tak svoji sbírku. Díky ozdobám se můžete kreativně činit a dokonce si při vyzdobování užít s rodinou nebo blízkými spoustu zábavy. Takže není to jen o tom, že si něco vyzdobíte, ale také o tom, že strávíte čas s nejbližšími, pobavíte se, a prožijete nezapomenutelné chvíle se svými milovanými.

Tipy na vnější vánoční dekorace

Ozdobit exteriér vašeho domu vánočními motivy není jen způsob, jak přivítat návštěvníky, ale také vytvořit nádhernou atmosféru pro váš domov. Zde vám přinášíme několik nápadů na vánoční dekorace do exteriéru, které vám pomohou zkrášlit venkovní prostor:

Vánoční světla

Jedním z nejtradičnějších a nejúčinnějších způsobů, jak ozdobit exteriér, je vánoční osvětlení, ať jsou to světla v různých tvarech, svíčky, hvězdičky, světelné závěsy nebo rampouchy. Můžete je využít na zdobení střechy, oken, stromků, parapety, zábradlí, prostě je umístit leckde, protože fantazii se meze nekladou.

Vánoční věnečky na dveřích

To je taková klasika. Zavěšení věnečku na dveře vašeho domu je jednoduchý způsob, jak přivítat návštěvníky a zároveň přidat styl vstupu do vašeho domova. Na výběr máte mnoho různých barevných kombinací s postavičkami, velikostí i materiálů. A dokonce si můžete věneček koupit i ze živých větviček. No a pokud jste velmi kreativní, můžete si takový věneček vyrobit i sami.  

Několik tipů pro interiérové vánoční dekorace

Existuje nespočet vánočních dekorací, které si můžete zakoupit a využít je na zdobení interiéru. A když řekneme mnoho, myslíme fakt mnoho, protože je milion druhů postaviček, světel a jiných dekorací, které jsou na trhu. Dáváme vám proto jen několik nápadů pro interiérové dekorace, kterými si můžete vyzdobit domácnost.

Vánoční stromky

Tradičním a nezaměnitelným prvkem vánoční výzdoby je samozřejmě stromeček. Je to taková alfa-omega každé jedné domácnosti na Vánoce. Můžete si pořídit umělý nebo živý vánoční stromeček a ozdobit ho různými vánočními ozdobami. Od kuliček, řetězů, světel, dekorací až po samotnou hvězdu umístěnou na vrcholu.

Vánoční věnečky

Ty jsme zmiňovali už i při zdobení exteriéru, ale nejsou určeny pouze pro vnější vstup. Můžete je umístit na dveře libovolné místnosti, například na dveře ložnice nebo kuchyně. Dokonce si je můžete dát i na stůl. Vždyť vánoční klasikou jsou i adventní věnce, ve kterých jsou svíčky.

Vánoční světla a svíčky

Osvětlení je klíčovým prvkem vytvoření vánoční atmosféry. Vánoční světla můžete umístit nejen na stromeček, ale také na parapety, okna, poličky, skříně nebo kdekoli jinde. Svíčky s vánočními vůněmi můžete rozmístit po celé domácnosti, čímž vytvoříte příjemnou a voňavou atmosféru, která ještě více vyzdvihuje atmosféru Vánoc. Velmi vhodné jsou klasické vůně, jako je jablko, skořice, jehličí a podobně.

Vánoční figurky a postavičky

Vánoční postavičky můžete umístit na poličky, stolky nebo parapety. Leckde. Figurek je na výběr mnoho. A nemusí to být jen figurky, velmi často si lidé dávají na tato místa i jiné dekorace, jako jsou například vánoční květiny, zvonky, koule, malé stromky, skřítky a podobně.

Vánoční dekorace na stůl

Velice pěknou výzdobou je i vánoční stolování, při jídle to přidává ještě více na sváteční atmosféře. Můžete si koupit různé ubrousky s vánočním potiskem, ubrusy s vánočním zdobením, prostírání na příbory, věnečky, svíčky a mnoho dalšího.

Vánoční polštáře a přikrývky

Prostření pohovky a postelí vánočními polštáři a přikrývkami přidá do interiéru teplo a pohodlí. Můžete si vybrat z mnoha vánočních motivů, jako jsou sněhuláci, soby, zvonky, květiny, sáně a mnoho dalšího.

Vytváření vánoční atmosféry ve svém domě může být zábavným a kreativním procesem. Nechte se inspirovat těmito nápady na vnější a vnitřní vánoční dekorace a přidejte své vlastní nápady, se kterými docílíte toho, že bude tento čas v roce ještě více speciální. Pevně věříme, že tyto nápady vám pomohou vytvořit vánoční ráj ve vašem domě, kde se budete cítit jako v pohádce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.