Zákaz vjezdu do centra Prahy! Primátor: Výmysl zrušíme | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zákaz vjezdu do centra Prahy! Primátor: Výmysl zrušíme

V parku na pražském Karlově vznikne nová socha. Připomene zaniklou Dětskou nemocnici.
V parku na pražském Karlově vznikne nová socha. Připomene zaniklou Dětskou nemocnici. (ÚMČ Praha 2)

Rozhodnutí radnice Prahy 1 zakázat noční vjezd do srdce hlavního města vydržel jedinou noc. Primátor Bohuslavu Svobodovi (79, ODS) rozhodl značky zneplatnit přeškrtnutím, a hned se tak stalo.

Cedule zakazují vjezd mezi 22. a 6. hodinou do podstatné části Starého Města nechala Praha 1 nainstalovat ve čtvrtek odpoledne s cílem omezit hluk, který ruší místní. „Já nechám ty zřízené značky zneplatnit a tento problém se předá dopravnímu odboru hlavního města,“ řekl Svoboda. Řešit je tedy budou magistrátní úředníci. Kdy padne definitivní verdikt, není jasné. „Doufám, že se věc na dlouho nepozdrží a naši občané se budou moci těšit ze zlepšení dodržování nočního klidu,“ reagovala starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09).

Kvůli závodníkům?

Na hluk si podle Prahy 1 dlouhodobě stěžují zejména obyvatelé Dlouhé ulice, kde se nachází velké množství nočních podniků. Terčem zákazu jsou prý především mladíci, kteří v noci projížděli Starým Městem a pořádají tam závody. Třeba taxi se zákaz netýkal.



Přečtěte si
AHel
25. 11. 2023 • 23:25

Od zdi, kde zdi.... at je do rána otevřen Nebozízek, nebo nějaké hospody, na Hradě či okrajích Prahy,kde lidi nebydlí a netrpí tak nesnesitelným a denodenním hlukem z hospod, narušuje to nervy, zdraví a psychiku, kdy už si to magistrát uvědomí a lékaři začnou volat po nápravách.... všichni slušní Pražané mají právo na noční klid od 220 nevím, jak mohou mít dle práva nějaké hospody a podniky otevřeno až do rána!!!!!! Co to je za hnus.....U nás hospoda "Těsně vedle Burundy" zavírá kdy se jí zachce, podle počtu lidí, někdy i v 01 hod. marnost volat policaty. Tak jednoduché je to napravit. ve22 hod přijede k hospodě policajt a řekne, zamknout hospodu a odchod domů....co je na tom tak těžkého, žiji ve státě opic na stromě, každý si dělá, co je mu libo, nikdo nic nedodržuje, to není svoboda, to je anarchie v kombinaci, hajzl, debil,nezdvořák, zlý člověk vyhrá­vá..­..šp­atné!­!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.