Prodavačka Adéla (22): Našla batoh se 120 tisíci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Prodavačka Adéla (22): Našla batoh se 120 tisíci!

Adéla Stehnalíková v obchodě, kde batoh se 120 tisíci korunami našla. Takto poctivou dívku aby pohledal. Ona však ani na vteřinu neuvažovala, že by si peníze ponechala.
Adéla Stehnalíková v obchodě, kde batoh se 120 tisíci korunami našla. Takto poctivou dívku aby pohledal. Ona však ani na vteřinu neuvažovala, že by si peníze ponechala. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Neobvyklý případ překvapil prodavačku Adélu Stehnalíkovou (22) i novojičínské policisty. Žena zůstala v šoku, když našla batoh a v něm kromě platebních karet i 120 tisíc. A policisté po chvíli, kdy ho zanesli majitelce a ta vůbec netušila, že ho někde ztratila.

Když Adéla objevila v obchodě ruksak, snažila se zjistit, komu patří. Po otevření nevěřila vlastním očím, kolik ukrývá peněz. To by byly Vánoce a ještě exotická dovolená pro celou rodinu, napadne možná někoho. Ji však ani na chvíli. „Vytočila jsem policii a nález strážcům zákona předala,“ řekla dívka z Mankovic na Novojičínsku. Hlídka se vydala hledat majitelku batohu. Vypátrala ji v nedalekém bistru. „Ač uplynulo několik hodin Vietnamka (33) si dosud nevšimla, že jí zavazadlo chybí,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský a ocenil obrovsky milý a správný přístup Stehnalíkové.

Cizinka si zkontrolovala obsah ruksaku a potvrdila policistům, že v něm nic neschází. „Vůbec by mě nenapadlo si takovou věc nechat. To bych už asi do konce života nespala. Vždyť člověk nemůže vědět, jestli ty peníze neměl dotyčný třeba na operaci dítěte,“ doplnila Adéla. Mrzelo ji akorát, že se Vietnamka za ní nestavila, aby jí poděkovala. „Proto jsem se na radu policie rozhodla požádat o nálezné. Nárok bych měla na deset procent, řekla jsem si o tři tisíce. Žena mi místo toho nabízela jídlo z jejich bistra, ale to já nejím. Taky mi vysvětlovala, že finance má pro rodinu ve Vietnamu a přiznala mi, že manžel se na ni hodně zlobil,“ zmínila ještě poctivá nálezkyně.

Den zapomnětlivců

Podle paní Adély patřil den, kdy našla batoh, zapomnětlivcům. Vietnamka nebyla jediná, kdo v obchodě, kde pracuje, něco nechal. „Na parkoviště jsem musela běžet za starší ženou, která u pokladny zapomněla deset tisíc korun. A pak jsem telefonicky naháněla pána, který si v kabince odložil smlouvu, také na nemalé peníze,“ líčila s úsměvem mladá žena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.