Pilota Alan (64) obviněn kvůli parašutistovi: Vrtule mu usekla hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pilota Alan (64) obviněn kvůli parašutistovi: Vrtule mu usekla hlavu!

Wingsuitting je adrenalinový sport.
Wingsuitting je adrenalinový sport. (Foto Facebook)

Francouzský pilot Alan C. (64) je souzen za zabití poté, co křídlo jeho letadla setnulo hlavu parašutistovi při disciplíně wingsuit flying, při níž aktéři používají speciální okřídlené kombinézy

K nehodě došlo poblíž města Toulouse. Pilot Alan C. letěl se svým jednomotorovým letounem Pilatus s wingsuitery na palubě, jedním z nich byl i zkušený skokan Nicolas Galy (†40), jenž měl za sebou celkem 226 seskoků. Jenže tentokrát Galyho seskok skončil po 20 sekundách tragédií, když mu vrtule letadla usekla hlavu. „Je to tragédie mého života, ale nebyla to moje vina,“ trvá si na svém Alan. „Galy se odchýlil od letového plánu, byla to jeho lehkomyslnost,“ tvrdí pilot. S jeho pohledem ale nesouhlasí prokurátorka Jeanne Regagnonová, která požaduje pro pilota roční odnětí svobody a pokutu v přepočtu asi 244 tisíc korun za zabití z nedbalosti. Kromě toho, že se Alan s letounem údajně dostatečně nevzdálil od wingsuiterů, vyšlo najevo, že pilotoval s neplatnou licencí. Tu mu totiž sebraly francouzské úřady kvůli jeho zdravotnímu stavu. Soud by měl definitivně rozhodnout v listopadu.

Jako pták

Wingsuit flying (také wingsuitting) se začal provozovat v 90. let minulého století. Ve Francii je tento adrenalinový sport, při němž skokan plachtí jako pták, velice populární.

Přečtěte si
XYZ3
28. 9. 2023 • 22:19

Tak snad pilot, ne?

pravlast
28. 9. 2023 • 14:34

Tak jak to vlastně bylo?PilotA nebo leteC,možná i kaskKadéryně neb zděšená kosočt*verec*Kyně se trochu víc chtěly předvést???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.