Magický svět Harryho Pottera na pražském Chodově: Bradavice na sídlišti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Magický svět Harryho Pottera na pražském Chodově: Bradavice na sídlišti

Spěšný vlak do Bradavic vyráží z nástupiště 9 ¾ a s ním i nedočkaví studenti.
Spěšný vlak do Bradavic vyráží z nástupiště 9 ¾ a s ním i nedočkaví studenti. (Foto Aha! – Jiří Koťátko, Warner Bros)

Čarodějové i mudlové (ti, co neumějí čarovat) všeho věku a ze všech koutů Česka už dnes mohou s hůlkami i bez nich vyrazit do Školy čar a kouzel v Bradavicích. Z filmů a knih J. K. Rowlingové (58) o Harrym Potterovi se přenesla na pražský Chodov.

Statisíce příznivců kouzelnického učně Harryho Pottera se mohou už dnes projít Zapovězeným lesem plným tajemných tvorů, navštívit hodinu lektvarů, Hagridovu chatrč a řadu dalších míst. Nechybí nástupiště 9 ¾, odkud vyráží bradavický expres do světa plného fantazie, jehož umělecké ztvárnění mají nyní malí i velcí unikátní možnost vidět v nákupním centru v Praze 4. „Mohou se i zapojit – zahrát si Famfrpál, tedy házet camrálem do obruče, o víkendech sledovat a učit se waltz ze čtvrtého dílu filmové série, prověřit své znalosti v kvízu nebo 15. října zkusit soutěž kostýmů,“ popsala Aha! Kateřina Kleslová za centrum, v jehož zákoutích můžete narazit i na skřítka Dobbyho nebo samotného Voldemorta.

Na dosah ruky

Akce je první svého druhu v Česku, dosud nejblíž se podobně zaměřená konala ve Vídni. Na Chodov s Aha! jako první vyrazili i Rui Michael Carvalho Almeida (18, Znojmo) se sestřičkami Kimberley Lucií (9) a Isabellou Sofií (13). „Zahrát si Famfrpál a dotknout se bradavického expresu bylo super!“ shodli se. Dorotka Heinrichová (9, Plzeň) se prošla Zapovězeným lesem a společně s Marií (15) a Michaelou (12) z Prahy pak všichni odolávali vrbě mlátičce ve fordu Weasleyových.

Vydejte se do Bradavic

Kde: Westfield Chodov, Roztylská 2321/19, Praha 4

Kdy: 25. 9. až 22. 10., po až pá 11:00 až 20:00, so a ne 10:00 až 19:00

Za kolik: Vstup s účtenkou nad 500 korun pro jednotlivce, rodinu (2 dospělí, až 3 děti) či až 3 osoby.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.