Jak se obléknout do teplého počasí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jak se obléknout do teplého počasí

 (pixabay.com)

V parných dnech je správný výběr oblečení klíčový pro ochranu před vysokými teplotami. Doporučuje se nosit lehké a vzdušné materiály, jako je bavlna nebo len, které umožňují proudění vzduchu a odvádějí vlhkost. Volte světlé barvy, volnější střihy a nezapomeňte na ochranu před sluncem – široký klobouk, sluneční brýle a opalovací krém jsou nezbytné.

Jaké materiály a doplňky se hodí do teplého počasí

Mezi nejpopulárnější patří samozřejmě bavlna, ta dobře saje a je příjemná na těle. Dalším vhodným materiálem je len, který rovněž dobře saje, je prodyšný a odolný. Nevýhodou je, že lněné oblečení se poměrně dost mačká. Lněné Tchibo oblečení ale v teplé dny dodá příjemný chladivý pocit, a to za to rozhodně stojí. Doplňte svůj šatník lněnými kousky za výhodnější cenu, stačí využít Tchibo slevu. Mezi další materiály vhodné do parného počasí se řadí bambus či konopí. 

Doplňky jsou nejen módní záležitostí, ale také skvělým způsobem, jak chránit své tělo před horkem. Klobouky s širokým lemem, kšiltovky, šátky poskytují stín a ochranu před přímým slunečním zářením. Sluneční brýle s UV filtrem chrání oči před škodlivými paprsky a zároveň dodávají outfitu styl. Krásné doplňky koupíte třeba na Tchibo e-shopu, případně můžete navštívit prodejnu, kde kromě široké nabídky trendy kousků najdete i velký výběr káv, včetně výborné ledové Tchibo kávy, která vás zaručeně ochladí.

Noste světlejší barvy a volné střihy

Co se týče barev a vzorů, jistě víte, že světlejší odstíny jsou na teplé dny vhodnější. Tmavé barvy zkrátka sluneční svit přitahují ještě více a v takovém oblečení je ještě větší vedro. Bílá, béžová či pastelové tóny odráží sluneční svit a bude vám v nich příjemněji. Dá se to přirovnat k barvě automobilů. Pokud na parkovišti stojí černé a bílé auto, v tom bílém bude vždy přece jen o trochu chladněji. K teplým dnům se hodí i vzorované oděvy, třeba květinové modely nebo oblíbené proužky. Námořnické Modivo šaty jsou do teplých dnů ideální. Pořiďte je levněji s Modivo slevovým kodem, uvidíte, že takový pohodlný kousek v teplé dny oceníte.

V horku zapomeňte na upnuté oděvy, raději sáhněte po volných střizích. Oblékněte prodyšné šaty a sukně ke kolenům, rozšířené kalhoty či volnější kraťasy. Pokud volíte upnuté tričko či tílko, raději oblékněte bavlněný model, ten přeci jen lépe saje pot.

Pro malé děti pořiďte speciální koupací oblečení

Speciální koupací oblečení pro malé děti, které chrání před UV zářením, je nezbytnou výbavou pro radovánky během teplých dní třeba na pláži. Zalando.cz nabízí široký výběr takovýchto ochranných modelů zajišťujících bezpečnost a pohodlí dětí při pobytu na slunci. Díky speciálním materiálům a technologiím jsou tyto plavky a koupací kombinézy schopny blokovat škodlivé UV záření a minimalizovat riziko spálení pokožky. Můžete vybírat z různých barevných vzorů a designů. Zalando sleva je skvělou možností, jak získat toto kvalitní ochranné oblečení za nižší ceny. Díky slevovému kódu Zalando ušetříte při nákupu plavek a dalších oděvů pro své ratolesti, a přitom si můžete být jisti, že jsou v bezpečí před škodlivým zářením. Tento trendy e-shop nabízí nejen kvalitní UV ochranné oděvy, ale také širokou škálu dalších produktů, včetně dámské módy, šatů a dalšího oblečení pro celou rodinu. 

Neměli byste zapomínat ani na pokrývku hlavy pro děti, vhodný je klobouček nebo kšiltovka s ochranou krku, kterou zakoupíte třeba na módním e-shopu Modivo.cz. Pokrývku hlavy doplňte i dětskými slunečními brýlemi.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.