Shiba-inu jménem Sputnik: Prokousal kovovou mříž! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Shiba-inu jménem Sputnik: Prokousal kovovou mříž!

Sputnik našel nový domov.
Sputnik našel nový domov. (Foto TikTok)

Tenhle pes je opravdu nezmar! Sputnik, pejsek japonského plemene shiba-inu, se během šestihodinového letu prokousal ven přes kovovou mřížku přepravní bedny. Když letištní pracovníci otevřeli zavazadlový prostor, zpoza dveří na ně vykoukl pes s vyplazeným jazykem…

Sputnik zřejmě nebyl zcela spokojen se svým »sedadlem«. Ačkoliv byl pod uspávacími sedativy a měl tak celý let prospat, místo toho se zřejmě několik hodin prokousával ven z přenosky. Jak dlouhou dobu zvíře strávilo mimo svoji klec v zavazadlovém prostoru, není úplně jasné, každopádně pes všechny přítomné po otevření dveří letadla překvapil. „Posádka uvedla, že otevřela dveře a ten pes tam jen stál, jako kdyby čekal na červený koberec,“ napsal k videu, které má na TikToku přes 3,2 milionu zhlédnutí, uživatel John Krajewski.

Ve videu je vidět, jak pes stojí a zírá na pás se zavazadly. „Jsem rád, že je pes v pořádku, a musím říct, že útěkem z přepravky na mě opravdu udělal dojem,“ dodává Krajewski. Sputnik cestoval na palubě letadla společnosti Alaskan Airlines. Její předpisy umožňují cestovat na palubě s cestujícími pouze mazlíčkům, kteří se vejdou do malých příručních zavazadel. Větší zvířata jsou obvykle uspána a cestují ve speciálním oddělení pod palubou. Sputnikův příběh má naštěstí dobrý konec, zvíře je v pořádku a už se zabydluje u nových majitelů v Miami, kam letadlem cestovalo ze státu Washington.

Jsou to známí útěkáři!

Komentující pod videem často poukazují na to, že podobné chování je pro psy tohoto plemene typické. „Jako majitel dvou psů shiba-inu musím podotknout, že je šílené, jakým způsobem utíkají ze svých přepravek! Stalo se mi to už třikrát,“ podělil se o zkušenost jeden z komentujících.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.