Zabil tátu tří kluků - Nepřijde ani o řidičák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Zabil tátu tří kluků - Nepřijde ani o řidičák!

Milan Hyka (na snímku se synem) byl pravidelným účastníkem tuningových srazů.
Milan Hyka (na snímku se synem) byl pravidelným účastníkem tuningových srazů.

PRAHA – Případ tragické nehody z loňského tuningového srazu na letišti Hradčany poblíž Mimoně na Českolipsku nabírá nečekaný směr. Ačkoliv tam opilý řidič (18) přejel jiného účastníka (†49) párty, který zraněním podlehl, o řidičák, ani body nepřijde.


Tuningový sraz se konal v areálu bývalého letiště a řidič-zabiják tedy nejel po pozemní komunikaci, a nevztahuje se proto na něj silniční zákon! Podobně můžete jezdit v autě například opilí a bez řidičáků po různých lomech, skládkách a letištích.

Hned po tragédii se příznivci upravených vozidel mladíkovi pomstili po svém – několikrát jeho vůz převrátili a snažili se ho zničit. Policie jej proto raději odtáhla pryč na expertizu.

Lékařům se však nepodařilo zachránit život otce tří synů a pravidelného účastníka tuningových srazů, který byl i pyšným majitelem upraveného favoritu. Kliknutím zvětšeteKdyž se Milan Hyka (†49) procházel mezi zaparkovanými vozy po ranveji, narazil do něj ve vysoké rychlosti opilý řidič modrošedého Volkswagenu Golf. „Muž ze Semilska utrpěl četná zranění a zlomeniny, po převozu do nemocnice zemřel,“ řekla Aha! mluvčí českolipské policie Ivana Baláková s tím, že policie mladíka z České Lípy obvinila. Dechová zkouška u něj prokázala 1,56 promile alkoholu v krvi a za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti a ohrožení pod vlivem návykové látky jej nyní čeká soud. Státní zástupce jej 12. prosince obžaloval. „Hrozí mu dva roky vězení,“ dodala Baláková.


Autor: (nek)
Reprofoto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.