Slavnosti sněženek v Karviné: Hádka o chycené sele divočáka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Slavnosti sněženek v Karviné: Hádka o chycené sele divočáka

Divočáček se zřejmě ztratil bachyni.
Divočáček se zřejmě ztratil bachyni. (Foto Aha! – J. Gartnerová, B. Jonášová, A. Kolawa, Bontonfilm, NFA)

Scéna jako ze slavného Menzelova filmu Slavnosti sněženek! Lidé naháněli v neděli ulicemi Karviné malého divočáka. Během okamžiku se pronásledovatelé rozdělili na dva tábory. Zatímco jedni chtěli za každou cenu selátko zachránit, druzí ho chtěli dát na rožeň!

Scéna ve čtvrti Nové Město chvílemi připomínala děj oblíbeného filmu, pouze s tím rozdílem, že se nejednalo o myslivce a nikdo z těch, co byli pašíkovi v patách, nedržel v ruce pušku. „Musíme ho zachránit, nebo umře,“ svolávala se na internetu jedna parta a předávala si údaje, kde se podsvinče zrovna nachází. Druhá skupinka to však viděla jinak. Odchytit ano, ale pak s ním rovnou šup nad oheň. To se ale nestalo. Beátě Jonášové se nakonec podařilo malého čuníka nahnat do zahrady rodinného domu. „Majitel slíbil, že upozorní strážníky a myslivce, aby se o něj postarali,“ řekla.

Přesto je osud selátka neznámý. Buď se opravdu točí na rožni, nebo našlo matku. „Měli jsme jen jeden telefonát k divočákovi. Paní tvrdila, že před hodinou o něm četla na internetu, víc informací nám nedala. Nebylo čeho se chytit. A místní myslivce také nikdo nekontaktoval,“ řekl zástupce šéfa Městské policie v Karviné Jaroslav Novotný.

Vytáhli srnečka z hluboké jámy

Ten samý den odpoledne rybařili manželé Kolawovi v Českém Těšíně-Svibici, když zaslechli divný zvuk. Objevili srnečka, uvězněného v hluboké jámě. „Myslela jsem, že je to štěně. Pak jsem ale narazila na jámu a v ní naříkalo mládě srny,“ líčila Aha! Anna Kolawa.

Srneček byl vystrašený.
Manželé věděli, že na srnče nesmí sahat, aby ho matka přijala zpět. Aby ho mohli vytáhnout, použili proto rybářskou síť. „Ani jsme se ho nedotkli. Jakmile bylo venku, pelášilo do lesa,“ popisovala paní Anna.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.