Požár v Paskově: Proč zůstal chlapeček (†4) v ohnivém pekle? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Požár v Paskově: Proč zůstal chlapeček (†4) v ohnivém pekle?

Ani rychlý zásah záchranářů nezabránil smrti chlapečka.
Ani rychlý zásah záchranářů nezabránil smrti chlapečka. (Foto HZS)

Otřesné detaily ze života dvou malých kloučků vypluly na povrch jen pár hodin po tragickém požáru v Paskově na Frýdecko-Místecku. V ohni jeden z brášků, Dominik (†4), bohužel zemřel. Tobiášek (2) i jejich matka Eliška (36) jsou v péči lékařů.

„Čtyřletý chlapec utrpěl rozsáhlé popáleniny na většině částí těla,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl. O jeho život bojovaly týmy záchranářů desítky minut. Marně. Druhý klouček, Tobiášek, leží v nemocnici v umělém spánku, připojený na plicní ventilaci. „Matka dětí nebyla v ohrožení života,“ dodal Lukáš Humpl. Podle starosty Paskova Petra Baďury šlo o sociálně slabší rodinu.

Za tímto oknem požár zuřil.

„Eliščin partner roznáší noviny. Hromady tisku měli po bytě,“ líčila Aha! žena blízká rodině. Proto si myslí, že právě papír byl příčinou toho, že se oheň tak rychle rozšířil. „Co jsem slyšela, děti si tam samy hrály,“ doplnila a narážela na to, jak se mohl plamínek rozhořet. Zdrcený je z neštěstí i bývalý přítel Elišky a otec Dominika Mirek M., který se se svým žalem svěřil na sociální síti. „Dnes mi umřel synáček Dominiček. Chybí mi miláček, ale už není mezi námi,“ napsal.

Škoda 600 tisíc

Příčinu tragického požáru vyšetřují kriminalisté. „Výsledek bude znám v rozmezí několika týdnů,“ podotkla mluvčí policie Kateřina Kubzová. Škoda na majetku činí zhruba 600 tisíc korun. Hasiči v domě museli evakuovat šest lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.