Scény jako z filmu Ať žijí duchové: DO BARÁKU JIM LÉTAJÍ AUTA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Scény jako z filmu Ať žijí duchové: DO BARÁKU JIM LÉTAJÍ AUTA!

Spolujezdkyně bezstarostně vystoupila.
Spolujezdkyně bezstarostně vystoupila. (Foto Facebook, Youtube.com)

„Spi, to je jenom osobák...“ pronese bohorovně Jana Werichová (†45) v české filmové klasice Ať žijí duchové (1977), když v noci do synova pokoje vletí oknem opilý Lubomír Lipský (†92) alias vedoucí samoobsluhy Antonín Jouza, držící v ruce pořád volant z nabouraného auta. Vtip, který ale skutečně zažívá britská rodinka. A tam legrace končí!

Do domu v britské vesničce Nazeing, pár kilometrů severně od Londýna, ve kterém žije Laura Linesová (44) se svou rodinou, v průběhu pouhých 10 let nabourala už tři auta! Jednou jim vozidlo dokonce prorazilo zeď domu a jeho předek skončil v obýváku! To byla doposud nejhorší nehoda. Stala se vloni v říjnu. „Vůbec jsem nemohla otevřít dveře, byly úplně zabarikádované! Bosýma nohama jsem překročila hromadu suti, zkontrolovala děti, zda jsou v pořádku a pak jsem se prostě zhroutila,“ popisuje strašný zážitek Laura, a jako by znala kultovní českou pohádku, dodává: „Bylo to jako ve filmu. Půlka zdi chybí a v baráku máte auto.“

Vozidlo jelo tak rychle, že prorazilo zeď.

Naštěstí se tehdy nikomu nic nestalo. Rodina však žije v neustálém strachu, že by se něco podobného mohlo opakovat. Jen půlhodinku před touto děsivou scénou totiž matka seděla na gauči s 9letou dcerkou. Navíc se poslední bouračka stala jen před několika málo dny. Situaci už vzali se svým mužem do vlastních rukou a žádají o umístění rychlostní kamery. A aby zvýšili naději na úspěch, založili na internetu petici.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.