Pozor na tříštivé melouny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Pozor na tříštivé melouny!

Toto je jeden typ nebezpečné pyrotechniky.
Toto je jeden typ nebezpečné pyrotechniky.

HATĚ – Pozor na rachejtle. Policisté v tržnici v Hatích na Znojemsku zabavili 700 kusů velmi nebezpečné pyrotechniky. Objevili dokonce i kulové pumy velikosti melounu, které mohou člověka popálit v okolí až do 100 metrů od výbuchu.


V Hatích byla volně prodejná velmi nebezpečná pyrotechnika, která spadá do čtvrté třídy nebezpečnosti výrobků. S tou by měli přijít do styku pouze odborníci. Každý, kdo si pyrotechniku spadající do čtvrté třídy nebezpečnosti pořídí, riskuje, že bude obviněn z nedovoleného ozbrojování. Navíc stánkaři nabízeli i rakety a světlice, které může odpalovat jen specialista. Volně je však kupovala i mládež. Prodejci jsou podezřelí z nedovoleného ozbrojování a hrozí jim až tři roky vězení.

Nedbalost při zacházení s pyrotechnikou byla loni před Vánoci příčinou velkého požáru tržnice Excalibur City v Hatích. Škoda činila až 150 milionů korun. Požár neúmyslně založil jeden z vietnamských trhovců.


Autor: (ov)
Reprofoto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.