Nejlepší trhy v okolí: Výlety za kouzlem Vánoc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Nejlepší trhy v okolí: Výlety za kouzlem Vánoc

Drážďanský Striezelmarkt
Drážďanský Striezelmarkt (iStock)

Adventní trhy jsou skvělým místem, kde lze načerpat pohodovou vánoční atmosféru a nakoupit dárky. Ty naše, v Praze, Brně nebo třeba Olomouci, jsou nádherné. Nikdy ale neuškodí zkusit něco nového a podívat se k sousedům. Tohle je výběr těch nejznámějších nedaleko hranic i třeba tipy na nevšední víkendové zážitky.

Slovensko

Bratislava

Nejtradičnější a největší jsou trhy na Hlavním náměstí, na Františkánském náměstí a jejich okolí. Vše je pěkně vedle sebe, takže se příliš nenachodíte. Moderní vánoční atmosféru a kulinářské zážitky vám přinese trh na pláži Tyršák na druhém břehu Dunaje.

Trnava

Adventní trhy hostí tradičně Trojičné náměstí v historickém centru města. Místní specialitou jsou malí skřítkové, kteří se skrývají v oknech historických budov. Víkend před Štědrým dnem bude patřit středověkým trhům.

Polsko

Krakov

Adventní trh v Krakově každoročně aspiruje na jeden z nejkrásnějších na světě. Jeho dějištěm je už od středověku hlavní náměstí Rynek Glowny. Kromě dárků, ozdob a dobrot sem lákají i svátečně vyzdobené památky, kterých je město plné.

Vratislav

Vratislavský trh se rozprostírá na Tržním a Solném náměstí a v ulicích Świdnicka a Oławska. Najdete tu všemožné dárky a vánoční dobroty, ale i kouzelný les se skřítky a pohádkovými postavičkami.

Rakousko

Vídeň

Vídeňské vánoční trhy na Radničním náměstí patří k těm nejznámějším na světě. Přes 100 stánků, strom svítících srdcí a bohatý program pro děti i dospělé nabízí nezapomenutelný zážitek. Další trhy ve Vídni najdete i v Schönbrunnu, na Maria Theresien Platz nebo Karlsplatz.

St. Wolfgang am Wolfgangsee

Netradiční trhy na břehu jezera Wolfgangsee zahrnují vánoční plavbu lodí po vánočních vesničkách, dvanáctimetrovou plovoucí lucernu, obří vánoční stromy, komety, hvězdy, svíčky a švédské krby ve třech Drážďany Drážďanský Striezelmarkt je pro Čechy jedním z nejoblíbenějších v Německu. Najdete tu nejen záplavu tradičních dekorací a slavnostních pochutin, ale i unikátní 14,61 metru vysokou dřevěnou pyramidu, největší na světě. Navštívit tu můžete i Muzeum štóly s ochutnávkou této vánoční speciality v ceně. obcích.

Německo

Drážďany

Drážďanský Striezelmarkt je pro Čechy jedním z nejoblíbenějších v Německu. Najdete tu nejen záplavu tradičních dekorací a slavnostních pochutin, ale i unikátní 14,61 metru vysokou dřevěnou pyramidu, největší na světě. Navštívit tu můžete i Muzeum štóly s ochutnávkou této vánoční speciality v ceně.

Budyšín (Bautzen)

Opravdu nejstarší německý vánoční trh Wentzelmarkt pořádá letos již 639. ročník. Trhy se v kouzelném středověkém městě konají i v zřícenině kostela Mönch nebo středověké vodárně. Kromě vánočních pochutin a nákupů řemeslných výrobků tu zažijete i vystoupení žonglérů, polykačů ohně i středověké mágy.

Pirna

Vánoční trh v Pirně Canaletto Markt je inspirován italským malířem Canalettem, který si půvabné pískovcové město oblíbil. Provází ho proto projekce a romantické iluminace v duchu děl tohoto malíře.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.