Smrtí to nekončí? Zmrazili už 199 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Smrtí to nekončí? Zmrazili už 199 lidí!

Příprava těla ke kryokonzervaci.
Příprava těla ke kryokonzervaci. (Foto Profimedia.cz)

V Arizoně se ze smrti a možném budoucím oživení rozhodli udělat obchod. Své tělo si po odchodu z tohoto světa můžete nechat konzervovat tekutým dusíkem a čekat naložení v nádrži, až se věda posune a bude vás moci znovu oživit.

Pro tuto metodu se rozhodnou většinou nevyléčitelně nemocní. Jednou z nich je Matheryn Naovaratpong, nejmladší osoba, která byla zatím kryogenně zmražena. „Je to malá dívenka z Thajska, která měla rakovinu mozku. Oba její rodiče byli lékaři a nic už jí nedokázalo pomoci. Tak nás kontaktovali,“ řekl bývalý generální ředitel společnosti Alcor Max More. Její případ je jedním z mála zveřejněných.

„Vyléčený a opravený člověk s naklonovaným nebo jen oživeným tělem, se znovu setká se svými přáteli. To je ideální vize,“ vysvětluje Vita- Moreová, futuristka, autorka a Maxova manželka. Jejich úžasná myšlenka má však i své odpůrce. Jedním z nich je Arthur Caplan, ředitel divize lékařské etiky a profesor bioetiky na newyorské univerzitě. „Jediní, které to skutečně nadchlo, jsou lidé, kteří si za to nechají zaplatit,“ rýpl si do nich v prohlášení. Zmrazení těla totiž stojí přes 5 milionů korun, pokud někdo vsadí jen na zmrazení mozku, zaplatí v přepočtu asi 2 miliony.

Hlásí se i hvězdy

Společnost Alcor přitom nedává žádné sliby ani záruky, přesto nemá o zákazníky nouzi. Hlásí se i některé celebrity, například Paris Hiltonová (41). Na čekatelské listině byl jistý čas také duchovní otec televizních talentových soutěží Simon Cowell (63), už se ale odhlásil. Naložen v dusíku již čeká na případnou svou druhou šanci legendární hráč baseballu Ted Williams (†84, Boston Red Sox).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.