Večer pro Pavla Dostála! Politikům vstup zakázán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Večer pro Pavla Dostála! Politikům vstup zakázán!

Vdova po Pavlu Dostálovi Hana předává Jiřímu Suchému jednu z legendárních šál.
Vdova po Pavlu Dostálovi Hana předává Jiřímu Suchému jednu z legendárních šál.  (Aha!: Hana KALVACHOVÁ)

PRAHA – Vzpomínkový večer na uznávaného politika a bývalého ministra kultury Pavla Dostála (†62), který loni v červenci zemřel na rakovinu, skončil v Semaforu fiaskem!

Nejen že chyběla většina jeho přátel, ale také nepřišel nikdo z politiků! Takhle by si svůj vzpomínkový večer Pavel Dostál určitě nepředstavoval!

„Žádné politiky jsme nezvali. My jsme apolitické divadlo a teď před volbami by si tady každý politik dělal předvolební akci,“ řekl deníku Aha! spoluorganizátor celé akce a intendant divadla Semafor Vladimír Hrabánek. Večer, kdy se vzpomínalo na Pavla Dostála, nenavštívily ani pozvané celebrity! Na poslední chvíli se omluvili Hana Maciuchová, Jan Kanyza nebo také Radek Brzobohatý se synem Ondřejem. „Pan Kanyza se nám omluvil, že mu praskl vřed, paní Maciuchová nepřišla kvůli tomu, že jí změnili repertoár v divadle, a pan Brzobohatý musel odjet se synem do Bratislavy,“ řekl nám smutně moderátor celé akce a bývalý tajemník ministra Václav Čapek.

V sále, který pojme 180 diváků, zelo prázdnotou přes padesát míst! Na pódiu vystoupila herečka Jitka Moravcová, básník a showman Jan Vodňanský nebo také zpěvačka Zuzana Stírská. Nechyběla paní Dostálová s dcerou, která na pódiu předala herci Jiřímu Suchému ministrovu šálu. Herec se poté v zákulisí rozbrečel. „Moc mě to dojalo,“ řekl Jiří Suchý se slzami v očích. Ani odvoz neměla paní Dostálová od produkce zajištěný. Ke konci večera se s dcerou a ověšená taškami vydala směrem na Hlavní nádraží! Takhle by si vážený politik Pavel Dostál, který kdysi divadlu Semafor přenechal Nostický palác, když neměli kde hrát, svůj vzpomínkový večer nepředstavoval!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.