Přežil dva útoky medvěda v jednom dni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Přežil dva útoky medvěda v jednom dni!

Šrámy byl hluboké několik centimetrů
Šrámy byl hluboké několik centimetrů (Foto Facebook, scom)

Co je vrcholem chlapáctví? Případ Američana Todda Orra by se jistě dostal na nejvyšší příčky. Během jediného dne se hned dvakrát (neplánovaně) utkal s medvědem! To ale nebylo vše. Cestou do nemocnice se pak ještě celý zkrvavený zvládl natočit na video...

Mělo to být příjemné dopoledne v horách jihozápadní Montany. Během chvíle se ale změnilo v noční můru. Todd totiž po pět kilometrech narazil na obávaného grizzlyho! Medvědice přecházela cestu s dvěma mláďaty, a přestože před mužem nejprve prchli, zřejmě vystrašená matka se o chvíli později vrátila a na Todda zaútočila! Turista se místo útěku podle příručky na zemi rychle stočil do klubíčka, aby ochránil tělo před zásahy drápy a zuby, i tak jej ale zvíře potrhalo na pažích, ramenech a zádech. Po chvíli naštěstí ale medvědici běsnění přešlo odkráčela.

Krvácející Todd se belhavou chůzí vydal zpět k autu. Jenže po několika kilometrech za sebou opět uslyšel zvířecí řev! Medvědice se vrátila a tentokrát bylo vše ještě horší! „Uhryzávala za mě kusy masa! Při jednom z kousnutí jsem slyšel, jak mi praskly kosti v levé ruce,“ popisuje nepředstavitelné chvíle. „Jenže moje bolestné úpění zvíře ještě víc naštvalo,“ vysvětluje. Nakonec se několik metráků vážící samice na muže postavila a začala ho zašlapávat do země. „V ten moment jsem myslel, že umřu,“ přiznává Todd bez okolků. Totéž nejspíš usoudila i medvědice, neboť už definitivně odešla.

Nebohý muž se i s rozdrcenými kostmi dokázal zvednout a autem se přepravit do nejbližší nemocnice. Cestou ještě pořídil videozáznam svého zkrvaveného obličeje, aby posloužil jako výstraha ostatním turistům. Takovou kuráž a sílu by mu leckdo mohl závidět...

Víte, že...

...na americkém kontinentu je zhruba 58 tisíc medvědů grizzly? Ročně dojde přibližně ke 40 útokům na člověka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.