Čtyři roky jim procházela zlodějina: Odhalila je sekačka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Čtyři roky jim procházela zlodějina: Odhalila je sekačka!

Kriminalista Martin Vavrečka (vlevo) s majitelem sekačky (25), který chce zůstat v anonymitě.
Kriminalista Martin Vavrečka (vlevo) s majitelem sekačky (25), který chce zůstat v anonymitě. (Foto Aha! – Michal Charbulák (2x))

Tak tohle rozhodně zlodějský pár z Ostravy nečekal. Muž (52) s partnerkou (30) čtyři roky hromadili kradené věci v garáži, dokud je nepráskla chytrá robotická sekačka!

„Už v den krádeže jsem viděl motat se kolem našeho domu podivnou ženu a pak cizí auto,“ řekl Aha! majitel (25) stroje. „Čtyři dny nato mi zapípal mobil, zloději zřejmě zapnuli sekačku a GPS lokátor mi ukázal přibližné místo, kde je,“ usmál se.

Mladík policisty dovedl ke garáži v Hrabové. Čekal je šok. „To jsem v praxi ještě neviděl. V garáži i později v bytě jsme našli desítky věcí, včetně dvou zbraní,“ řekl kriminalista Martin Vavrečka. K obvinění z pěti krádeží dvojici gaunerů přibudou asi další, nyní se dokumentují. Hrozí jim pět let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.