Proč vás dovolená v Bulharsku zaručeně překvapí? Důvodů je více | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proč vás dovolená v Bulharsku zaručeně překvapí? Důvodů je více

Slunečné pobřeží
Slunečné pobřeží (Shutterstock)

Pokud toužíte prožít prosluněnou dovolenou a zároveň rádi poznáváte zajímavá historická místa, je Bulharsko pro vás tou správnou volbou.

Najdete zde krásné pobřeží s táhlými písčitými plážemi, divokou přírodu s množstvím národních parků a letoviska s historickými centry, která lákají k romantickým procházkám. V přímořských letoviscích jako je Sozopol, Nesebar, Zlaté Písky, Slunečné pobřeží, Primorsko, Albena či Obzor najdete také spoustu kvalitních a prověřených hotelů, které vás svým servisem a zázemím rozhodně mile překvapí. Za pozornost stojí i vynikající bulharská kuchyně a pohostinnost místních obyvatel.

Bulharsko se v posledních letech opět dere do popředí zájmu českých cestovatelů, příčinou stoupajícího zájmu turistů o Bulharsko jsou především velmi přijatelné ceny, veškeré služby jsou však na velmi podobné úrovni jako ty západní,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Dovolená v Bulharsku je ideální pro rodiny s dětmi a to jak díky dostupnosti, tak písčitým plážím s pozvolným vstupem do moře, tak množství atrakcí, které jednotlivá letoviska nabízí. Na velmi dobré úrovni je i vybavenost a zázemí jednotlivých hotelů. Ostatně na své si tu přijdou nejen milovníci zážitků, ale i požitků, jelikož bulharská kuchyně v sobě skrývá zajímavý mix balkánských a středomořských specialit. Je založena především na čerstvé zelenině, grilovaných rybách a pečeném mase.

Milovníci salátů by tak rozhodně neměli vynechat zdejší »šopák«, husté polévky, nebo smažené grundle. Kromě čerstvosti a chutnosti sebou zdejší jídlo nese ještě další výhodu. V porovnání s cenami u nás je o dost levnější. Pokud se navíc nepovažujete za experty na cizí jazyky, nemusíte se ničeho obávat, ve spoustě místních obchodů a restaurací se domluvíte i česky.

Tip: Hotel Aqua Paradise Resort

Hotel Aqua Paradise Resort

Tento jedinečný hotel je ideální volbou pro všechny věkové kategorie. Kromě krásného ubytování, skvělých restaurací a spousty možností zábavy, sportu i relaxace mají hoteloví hosté navíc vstup zdarma do největšího aquaparku na Balkánském poloostrově. Nachází se přímo u hotelu!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.