Zkrachovalý Robinson (78) stárne: HLEDÁM SVÉHO PÁTKA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Zkrachovalý Robinson (78) stárne: HLEDÁM SVÉHO PÁTKA!

Figurína ani dingo pomoc nezavolají...
Figurína ani dingo pomoc nezavolají... (Foto Profimedia.cz)

Australský finančník se po ztrátě milionů i manželky přesunul na pustý ostrov a stal se novodobým Robinsonem. Na prahu osmdesátky ale přiznává, že už samotu nezvládá.

David Glasheen (78) má v nájmu třetinu ostrova Ma’alpiku (Restoration) pár metrů od australských břehů, zbytek je národní park. Čtvrt století už obývá základnu z druhé světové války, solární panel mu vyrábí elektřinu a chytrým telefonem se připojí i na internet. Párkrát do roka sedne na loďku a vyrazí do civilizace na nákup. Hlavně se živí úlovky z moře, kokosy, banány... A vaří vlastní pivo, které i vyměňuje s rybáři.

Ke štěstí stačí poustevníkovi málo.

Dosud si vystačil se společností dvou figurín na šaty a psů dingo. Jenže ti nedokážou zavolat pomoc. „Tělo už nefunguje jako dřív, už mi není osmnáct,“ konstatuje realitu. „Onehdy jsem omdlel, upadl a zlomil si kyčel. Telefony fungují jen občas, takže nejlepší bude mít tu víc lidí,“ přiznal pro australský server News. Hledá proto postarší manželský pár, který by s ním ostrov sdílel. Své Pátky, prostě někoho, kdo by mu pomáhal jako Robinsonovi v románu Daniela Defoea. Nemůže si prý dovolit dávat jim plnou výplatu, ale na nějaké kapesné by měl...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.