Egypt – země slunce, památek a přírodních krás | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Egypt – země slunce, památek a přírodních krás

 (pixabay.com)

Na dovolenou do Egypta létají Češi v průběhu celého roku. Egypt však patří mezi exotické destinace s jinou kulturou a stylem života. Na co byste se měli připravit, jaké památky byste neměli vynechat a potřebujete při vstupu do země vízum? Přinášíme vám ucelené informace, které se hodí před dovolenou v Egyptě.

Úchvatné bílé pláže, jízda po Sahaře a šnorchlování

Počasí v Egyptě vás rozhodně nezklame. Připravte se v letním období až na 13 hodin slunečního svitu denně a teploty přes 40 °C. I tak si v horku nenechte ujít lodní výlet na ostrov Giftun a Mahmya s proslulými bílými plážemi. Zažijte na dovolené v Egyptě také dobrodružství a projeďte se na čtyřkolkách, velbloudech nebo džípy po Sahaře. Prohlédněte si podmořský svět přes prosklené dno katamaránu a vyzkoušejte si šnorchlování nebo potápění. Za přírodou se vydejte do národního parku Ras Mohamed na jihu Sinajského poloostrova.

Za významnými památkami do Luxoru a Gízy

Pokud milujete historii, památky a archeologická naleziště, nesmíte minout starodávné město Luxor, Údolí králů, velké pyramidy v Gíze, Sfingu a Egyptské muzeum s Tutanchamonovým pokladem. Navštivte proslulé turecké lázně, impozantní Asuánskou přehradu, beduínské vesnice, metropoli Memphis se sochou Ramesse II., přístavní město Alexandrie a chrámy v Karnaku. Cestovní kanceláře pořádají komentované výlety do všech atraktivních oblastí.

Za zábavou do aquaparků a center měst

Egypt – to nejsou jen památky a úchvatná příroda. Zažijte legraci s celou rodinou v Jungle aquaparku a zaplavte si s delfíny v delfináriu v Hurghadě. Místní folklór poznáte na zábavných večerech s orientální show, kde ochutnáte i typické egyptské pokrmy. Na pláži si napumpujete adrenalin do žil vodními sporty, například parasailingem. V Egyptě nepřijdete ani o bohatý noční život a nákupy v orientálních bazarech.

Co byste měli vědět, než poletíte do Egypta?

Při cestě do Egypta potřebujete cestovní pas s platností minimálně 6 měsíců od odjezdu z dovolené. Pro pobyt ve většině letovisek musíte mít jednorázové vízum. Vízum do Egypta si vyřídíte při příletu na egyptské letiště, elektronicky před cestou do Egypta nebo na ambasádě. Turistické vízum stojí 25 dolarů a platí po dobu 30 dní.

A co si vzít s sebou? Do kufru si přibalte adaptér do zásuvek, opalovací krém s nejvyšším UV faktorem, pokrývku hlavy a léky na průjem. Při návštěvě místních památek, veřejných míst a vesnic si vezměte nejlépe dlouhé kalhoty a zahalte si ramena.

Na dovolenou v Egyptě se vydejte kvůli vlastní bezpečnosti přes cestovní kancelář a nikdy necestujte sami. Místní obyvatelé jsou ale velmi pohostinní a dělají všechno proto, abyste se v zemi cítili bezpečně, užili si pohodovou dovolenou a odvezli si spoustu zážitků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.