Honzík (11) je frajer: Pomohl ztracenému chlapečkovi (4) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Honzík (11) je frajer: Pomohl ztracenému chlapečkovi (4)

Honzík zavolal na operační středisko policie.
Honzík zavolal na operační středisko policie. (Foto Aha! – M. Protivanský, ČTK/Roman Vondrouš)

Chodí teprve na základku, zachoval se ale jako dospělák. Když Honzík (11) v pražské Lhotce našel ztraceného chlapečka (4), neváhal a vytočil tísňovou linku 158. Operátorovi oznámil polohu podle pouliční lampy.

Na linku 158 zavolal Honzík minulý týden kolem čtvrté hodiny odpoledne. „My jsme našli jednoho kluka, který ztratil mámu,“ byla jeho první slova. Operátor se následně zeptal, kde se s chlapcem nacházejí. „Já vám řeknu číslo lampy, je to 418929,“ popsal pohotově statečný školák. Během telefonátu se policista ještě snažil zjistit, zda je malý hoch v pořádku. „Nic mu není? Neteče mu krev, nebo není zraněný?“ ptal se. Honzík ho ale ujistil, že se opravdu jen ztratil. „Perfektní práce, já tam posílám hlídku policie. Zůstaňte tam,“ zazněla pochvala na závěr.

Poděkování od uniforem

Ještě před příjezdem policie si maminka synka u zachránce vyzvedla. Honzík neodešel a dle domluvy počkal, až dorazí hlídka. „Celou událost i to, že si chlapečka již odvedla maminka, jim odvyprávěl. Nakonec si od strážců zákona vyslechl poděkování za příkladné chování k někomu, kdo zrovna potřeboval pomoc,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.