Ochránci přírody spouští registraci: Na Teplou Vltavu už v květnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Ochránci přírody spouští registraci: Na Teplou Vltavu už v květnu

Horní tok Vltavy je mezi vodáky oblíben.
Horní tok Vltavy je mezi vodáky oblíben. (Foto NP Šumav)

Od pondělí 4. dubna se mohou registrovat zájemci o splutí Teplé Vltavy a Vltavy na trase Soumarský most – Pěkná. Správa NP Šumava pustí vodáky do nejpřísněji chráněných zón už v květnu.

Vodáckou sezonu ale o dva měsíce zkrátí. Důvodem je rekonstrukce železného mostu u obce Pěkná, který je v havarijním stavu. „Je tam jediné možné výstupní místo na tomto úseku řeky. Obec nám vyšla vstříc, původně měla oprava začít už v srpnu, ale kvůli vodákům je posunuta na září,“ řekl mluvčí NP Šumava Jan Dvořák s tím, že polovina srpna je z pohledu vodáků nejvytíženějším obdobím. Poprvé se na Teplou Vltavu mohou letos vydat 1. května a naposled 31. srpna.

Regulace kvůli přírodě

Park počty lodí kvůli ochraně přírody přísně reguluje. Bez rezervace není možné řeku sjet. Rezervační systém najdou zájemci na internetových stránkách Správy NP Šumava. Kromě ochránců přírody omezuje splouvání Vltavy i počasí. Pokud je hladina v korytě nižší než 45 cm, nesmí lodě na řeku vyjet.

Přečtěte si
-bello-
3. 4. 2022 • 14:06

Vltava je chudák
Kdejaký blb si najme loď, chlastá , odhazuje do vody vajgly i plechovky, rozdělává ohně i tam, kde nesmí a za Prahu říkám, zruště tady motorové čluny a zakažte rybolov.Pro samé pruty Ukrajinců se k břehu nedostaneme a stejně nemají ani rybářské povolenky.Porybný nestíhá a policie jen na oznámení.Vím co řílám ! A bordel je po nich strašný.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.