Zemřel motocyklista Otto Krmíček (†93): Teď závodí v nebi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřel motocyklista Otto Krmíček (†93): Teď závodí v nebi

Na motorce
Na motorce (Foto Motorkari.cz, ara)

Byl legendou československé silniční motocyklistiky, závodil dlouhých 20 let a několik jezdců také vychoval. Otto Krmíček st. (†93) v úterý zemřel.

Svůj první závod vyhrál v roce 1950 ve Zlíně, tehdy už vlastně Gottwaldově. Jeho největší závodní úspěchy jsou spojeny s tradičními motocykly ČZ. Dokázal vyhrát tři mistrovské závody a stal se několikanásobným vicemistrem Československa silničních motocyklů. Bohatou a úspěšnou závodní kariéru uzavřel v roce 1981. Na penzi žil pan Krmíček v Rohatci u Hodonína.

A tam také pod jeho přímou patronací začal svou kariéru donedávna nejlepší český motocyklový závodník Jakub Kornfeil (28). Špičkový technik „Obrovské technické znalosti otevřely cestu panu Krmíčkovi i za hranice republiky. Spolupracoval třeba s rakouskými ladiči motocyklů,“ zmínil motoristický odborník Petr Czyž. Krmíček se přátelil také s Haraldem Bartolem, šéfem závodního oddělení firmy KTM. A právě spojení Krmíček-Bartol stálo na počátku úspěšné závodní kariéry Jakuba Kornfeila v mistrovství světa. Další vývoj motosportu už bude pokračovat bez Krmíčka. Jak oznámila jeho rodina, v úterý zemřel.

Přišel o malíček

V roce 1957 při Velké ceně v Brně si při pokusu o předjetí dvou jezdců vnitřkem zatáčky škrtl o železné oplocení. Amputoval si část malíčku na levé ruce. Ani to jej od závodění neodradilo.

Ztráta syna

V závodních stopách svého otce šel i Otto Krmíček mladší (†63). Stal se dvojnásobným mistrem republiky v silničních závodech motocyklů. V roce 2018 však náhle zemřel, otec ho tak o necelé čtyři roky přežil.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.