Expremiérovo smolné pondělí: Babiš půjde k soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Expremiérovo smolné pondělí: Babiš půjde k soudu!

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Blesk:Jakub Poláček)

Bývalý premiér Andrej Babiš (67, ANO) zamíří před soud. Včera o tom rozhodl státní zástupce v kauze 50milionové dotace na stavbu resortu Čapí hnízdo.

Po letech se státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhoupal a na Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou (dříve Mayerovou) včera podal obžalobu. Případem se tak bude zabývat Městský soud v Praze. „Nikdy jsem nic trestného neudělal... A to prokážu i u soudu,“ reagoval na obvinění Babiš, kterému v případě odsouzení hrozí až deset let vězení. Podle premiéra Petra Fialy (57, ODS) je ale pro všechny dobře, že kauza dospěje k nějakému rozhodnutí.

Farma Čapí hnízdo

Markéta Pekarová Adamová (37, TOP 09) pak na Twitteru uvedla, že Babiš dostane šanci kauzu vysvětlit soudu. „Už nebude stačit kopání kolem sebe a slova o tom, že se tam máme na ty peníze jet podívat. Kdyby měl sebereflexi, rezignuje na všechny funkce a do rozhodnutí nebude nikam kandidovat,“ napsala.

Penam přijde o dotaci

Aby těch trápení neměl bývalý předseda vlády na jeden den málo, ministerstvo průmyslu a obchodu včera také rozhodlo, že odebere stomilionovou dotaci pekárně Penam. Ta patří pod koncern Agrofert spadající do Babišova svěřenského fondu. Podle Evropské komise nebyla linka na toastový chleba dostatečně inovativní. Stát tak bude dotaci za linku vymáhat zpět. Podle náměstka MPO pro evropské fondy Mariana Piechy bude proces odnětí dotace dlouhý a komplikovaný. „V jeho rámci nelze vyloučit ani soudní jednání,“ upozorňuje.

Přečtěte si
jity
24. 3. 2022 • 09:35

Jak vidíte tak jen totální blb se vždycky zaměří jen na jednoho a toho by byl schopen ušlapat. Zajímavé, že ostatní zloději ho nezajímají. Je to jako když byla štvanice na Rátha.

lovechlav
23. 3. 2022 • 19:04

Babiš podrazák a lhář, křivě přísahající šmejd na své vlastní děti - ten už dávno za své zlodějiny, zaklekávání na naše podnikatele , za ničení našich řek a půdy,- atd..
měl už dávno být v kriminále nejméně 10 let

A teď aby tento soudruh a agent STB - navíc obviněný z dotačního podvodu nemusel jít sedět - tak usiluje o post prezidenta ČR -

Jen totální blb tomuto predátorovi , který se neštítí doslova ničeho a ktorý prišol ojebať Český stát - mu může dát svůj hlas. - což je vidět i v této diskuzi.

pravlast
23. 3. 2022 • 13:45

Oproti zmateným de*billům co tam jsou byl Babiš politický pánbůh.A cp třeba causy ProMoPro, Orlík (- ten knížecí s Kalouskem odkloněnými mili???óny,nebo vepřín a pozemek v Letech,co Kalouskovy padáky,co třeba Nagyová, a co vzít to od podlahy a popořadě???

AHel
22. 3. 2022 • 16:57

Držím Vám palce, nejste a nebyl jste dokonalý ale snažil jste se!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.