Vzácné mládě nosorožce: Kyjev probudil zoo ve 2 ráno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Vzácné mládě nosorožce: Kyjev probudil zoo ve 2 ráno!

Sameček je zatím ve vnitřní ubikaci.
Sameček je zatím ve vnitřní ubikaci. (Foto Safari Park Dvůr Králové)

Dost vykulený a hodně roztomilý! A taky dal ošetřovatelům budíček! V noci na včerejšek se v Safari Parku Dvůr Králové narodil nosorožec dvourohý východní. Jmenuje se Kyjev!

Královédvorská zoo se dočkala kriticky ohroženého zvířete po čtyřech letech. „Váží zhruba 33 kilo. Otcem je dvorský chovný samec Davu, matkou Eva. Už od ní několikrát pil,“ řekl ředitel Safari Parku Přemysl Rabas. Dvůr Králové chovem těchto ohrožených nosorožců světově proslul. Je nejvýznamnějším chovatelem mezi zoologickými zahradami na celém světě. Nyní jich zde žije 14. Chov začal v roce 1971, kdy legendární Josef Vágner dovezl zvířata přímo z Afriky.

Proč takové jméno: 

„Mládě se narodilo v noci ze čtvrtka na pátek, v podstatě přesně týden od invaze ruských sil na Ukrajinu. Pojmenování je dalším vyjádřením naší podpory ukrajinským hrdinům,“ vysvětlil ředitel Rabas, proč se jmenuje Kyjev.

Přečtěte si
E M
5. 3. 2022 • 21:29

Mně je spíš do breku, nad tou blbostí, po bombardování Kosova Natem, rozbombardování frantíky "cestu vody" v Lybii, Iráku,Sýrii taky bez svolení OSN se nic nepřejmenovávalo. Proč včil... My jsme tk ubozí sloužící až to bolí.

-bello-
5. 3. 2022 • 15:52

Jsem mrtvá smíchy! Chudinka nosorožec je Kyjev, ruská zmrzlina je Ukrajinská zmrzlina , Korunní tř. se má přejmenovat na Statečná Ukrajina, už jen čekám, že zubní pasta bude Oděsa a nevím , jak toaletní papír .Jistě budou i mosty jinak, možná "most inteligence" v Braníku bude most Ukrajina .
Magoři

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.