Velkolepý britský zábavní svět je v ohrožení: Park blokuje pavouček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Velkolepý britský zábavní svět je v ohrožení: Park blokuje pavouček!

Během prvních 25 let by měl park vygenerovat zisk ve výši jednoho bilionu korun.
Během prvních 25 let by měl park vygenerovat zisk ve výši jednoho bilionu korun. (Foto Facebook, scom)

Mohla se proslavit obrovitým zábavním parkem za v přepočtu 108 miliard korun. A vlastně se tak stalo, byť takhle si to mnozí nepředstavovali. O vesničce Swanscombe v hrabství Kent na jihu Anglie se píše, a vlastně to s parkem souvisí. Jeho výstavbu totiž blokuje zhruba centimetr velký pavouček!

Obří rezort přezdívaný britský Disneyland měl uzavřenou smlouvu s britskými televizemi BBC a ITV, jejichž seriály jako Pán času nebo Sherlock se měly stát předlohou pro některé atrakce. Obě televizní společnosti hlavně měly výstavbu monumentálního díla financovat.

Jenže v listopadu byl v oblasti, kde se mělo začít kopat, objeven ohrožený druh pavouka z čeledi skákavkovitých. Kvůli centimetrovému tvorečkovi začali milovníci přírody s protesty, jež obě televizní společnosti natolik znechutily, že z projektu vycouvaly. „Existovala dohoda, na základě které jsme měli poskytnout licenci k jednomu z našich seriálů, ale ta už neplatí,“ potvrdil mluvčí ITV britskému Daily Mailu. „Nikdo neřekl, že stavba bude snadná nebo rychlá. Pořád se těšíme, že vybudujeme špičkový zábavní park,“ nevzdává se mluvčí Londýnského rezortu, jak se má zábavní centrum jmenovat. Jenže první plány se objevily už před deseti lety a zábava se stále nekoná... I kvůli pavoučkovi.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.