Život holčičky (3), či tenisový kurt? Co je víc? Pro české poslance to druhé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Život holčičky (3), či tenisový kurt? Co je víc? Pro české poslance to druhé!

Sára Kališová
Sára Kališová

PRAHA – Hádejte, co je víc? Život tříleté holčičky? Nebo zábavný let kolem světa v letadle, případně nový tenisový kurt? Pro mnohé poslance to druhé! Pánové a dámy, vy tam, za zdmi Sněmovny, že vás hanba nefackuje!


Malinká Sára Kališová (3) z Týnce na Břeclavsku trpí těžkou nervosvalovou nemocí. Nemůže se hýbat a je zcela odkázána na péči rodičů. Při životě ji drží jen drahé přístroje a léky. Její rodiče proto musí měsíčně sehnat 54 000 Kč – nemocnice hradí totiž jen 5000 Kč a zdravotní pojišťovna 1500 Kč. A co na to naši páni poslanci? Místo aby Sárince a dalším stovkám těžce nemocných dětí pomohli, posílají si miliony ze státního rozpočtu – tedy z našich daní – na golfová hřiště, jachtařské kluby či tenisové kurty!

V Poslanecké sněmovně nastal tradiční čas »porcování medvěda«. Poslanci si prostě rozeberou ze státního rozpočtu 2 miliardy Kč a ty pošlou jako »malou domů« do svých regionů, většinou svým známým a kamarádům. Přispět na těžce nemocné děti, jejichž rodiny nemají na drahou léčbu, a jsou tak odkázány na peníze z darů, to je ale ani nenapadne…

Mají totiž jiné, pro ně důležitější »projekty«! Letos chtějí miliony poslat na budování nebo rekonstrukci tenisových či lyžařských areálů, stavbu sportovních kabin, nulté ročníky kulturních akcí, rozšíření vinařského centra nebo vybudování WC na hokejbalovém hřišti. Tady je pár dalších »vypečených« návrhů i s navrhovanou výší příspěvku:

Rekordní oblet zeměkoule jen za pomoci větru a Slunce v režii Letecké asociace vrcholového sportu.
Navrhovatel: Pavel Hojda (KSČM)
3 miliony Kč

Příspěvek pro katolickou tělovýchovnou jednotu Orel.
Navrhovatel: Ladislav Šustr (KDU-ČSL)
64 milionů Kč

Dotace na výstavu skleněné plastiky soukromé firmy Agency Prague Cherry z Mníšku pod Brdy.
Navrhovatel: jméno nebylo zveřejněno
800 000 Kč

Příspěvek pro jacht klub Dyje.
Navrhovatel: Pavel Suchánek (ODS)
3 miliony Kč

Výstavba curlingové haly v Brně.
Navrhovatel: Ladislav Šustr (KDU-ČSL)
3,5 milionu Kč

Dotace pro Aeroklub Skuteč.
Navrhovatel: Ladislav Libý (ODS)
15 milionů Kč

Rekonstrukce kuželny TJ Sokol Přemyslovice.
Navrhovatel: Radim Fiala (ODS)
1 milion Kč

Páni poslanci, necháte ji umřít?!

Kliknutím zvětšeteMalinká Sára Kališová (3) trpí těžkou nervosvalovou nemocí. Jedinou nadějí jejích rodičů je, že se v budoucnu objeví účinný lék, který Sárinku uzdraví. Pojišťovna jim navíc neproplácí velmi drahý lék Ammonaps, který sice dcerku nevyléčí, ale nemoc stabilizuje. Rodiče tak musí měsíc co měsíc sehnat 54 000 Kč, jinak by jejich dcerka umřela. Sárinka tak žije jen díky dobrým lidem, kteří jí přispívají ve sbírce na konto –vybráno bylo 1,2 milionu Kč, ale peníze jsou dnes již skoro vyčerpané. Hrozí tak, že holčička umře. Co vy na to, páni poslanci?! Není vám trošku stydno?!


Autor: PETR KONEČNÝ
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.