Tragédie na silnicích Blanenska: Dva mrtví chodci za týden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie na silnicích Blanenska: Dva mrtví chodci za týden!

Chůze po silnicích ve tmě a bez osvětlení je hazard se životem,
Chůze po silnicích ve tmě a bez osvětlení je hazard se životem, (Policie ČR)

Byla tmavá noc a oni vyrazili pěšky po silnici. V tmavém oděvu, na kterém neměli reflexní prvky. Dva seniory (†75 a †61) srazila na Blanensku během jediného týdne auta a oni zemřeli.

„Chůze po silnicích ve tmě a bez osvětlení je hazard se životem,“ řekl Aha dopravní expert Igor Sirota. Starší z mužů zemřel minulý pátek u Bořitova na frekventované silnici mezi Brnem a Svitavami. Druhý případ se udál ve čtvrtek v noci u Šebetova. „Mimo obec kráčela dvojice chodců. Jednoho z nich srazila řidička osobního vozu, druhý vyvázl bez zranění,“ řekl policista Petr Vala. „Muže jsme oživovali, utrpěl však smrtelná zranění,“ konstatovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Šokovaná žena za volantem se podrobila testům, pod vlivem alkoholu a drog nebyla.

V létě noste pestřejší oblečení, které je pro řidiče lépe viditelné? V zimě a ve tmě používejte reflexní doplňky na oděvu, taškách či batozích. Ideální je umístit pásku na levou paži a kolem kotníku, lze doplnit i rozsvíceným mobilem!

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.