Masakr v ulicích Mexika kvůli válce gangů: 16 mrtvol v pytlích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Masakr v ulicích Mexika kvůli válce gangů: 16 mrtvol v pytlích

Těla byla zabalena v pytlích a omotána páskou.
Těla byla zabalena v pytlích a omotána páskou. (Foto Reuters, scom)

Z hrůzných obrázků z mexického Fresnilla, druhého největšího města státu Zacatecas, tuhne krev v žilách. Fotografie 16 mrtvých těl zabalených do pytlů a omotaných lepicí páskou obletěly svět. Za masakrem je zřejmě vyřizování účtů tamních gangů.

Podle vyšetřovatelů bylo 10 těl nalezeno na ulicích, dalších šest někdo pověsil v nedalekém skladišti. Žádná z obětí hrůzného činu nebyla identifikována, ve všech případech ale šlo o muže, což nahrává teorii o válce mezi drogovými kartely – přestřelky mezi gangy La Bandera a Los Tacos jsou v zemi prakticky na denním pořádku.

Právě Zacatecas s 1,6 milionu občanů je jednou z klíčových lokací, kde obchod s drogami bují. Vloni bylo na jeho území zavražděno 1050 osob, o pětinu více než v roce předcházejícím. Není divu, že vláda prezidenta Andrése Manuela Lópeze Obradora čelí kritice za to, že oproti volebním slibům nedokáže s organizovaným zločinem účinně bojovat.

Popravy, vraždy...

Hrůzný nález přichází jen měsíc poté, co bylo objeveno 10 popravených těl v opuštěném vozidle jen kousek od úřadu vlády. A také po vraždě starosty Lópeze Palaciose, ke které došlo jen 10 dní po jeho inauguraci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.