Objednané zboží poslali do výdejny, tu pak vykradli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Objednané zboží poslali do výdejny, tu pak vykradli

Vypadalo to slibně, ale nevyšlo to...
Vypadalo to slibně, ale nevyšlo to... (PČR)

Ďábelský plán vymyslela trojice zlodějů. Přes internet si na dobírku z e- -shopů objednávali drahé zboží a nechávali si ho posílat do výdejen. Ty pak vykrádali.

Dva muži (oba 26) a jedna žena (23) tak tři měsíce řádili na Plzeňsku a Kladensku. Scénář byl pokaždé stejný. Vždy si přes internet objednali zboží a jako způsob doručení zvolili výdejní místo a platbu na dobírku. „Tak se vyhnuli nutnosti zaplatit věci prodejci předem, ještě před odesláním,“ řekla Aha! policejní mluvčí Michaela Raindlová. 

K vyzvednutí objednávky a k jejímu zaplacení však nikdy nedošlo. Když zásilka dorazila do výdejny, zlodějská trojice si pro ni v noci přišla, výdejnu vykradla a zboží si odnesla. „Jednalo se většinou o mobilní telefony, značkové oblečení a obuv, spotřebiče do domácnosti a další elektroniku,“ uvedla Michaela Raindlová. Žádní troškaři Zloději nebyli žádní troškaři. Když už byli uvnitř výdejny, přibrali samozřejměi balíčky, které jim nebyly určené. Vůbec netušili, co v nich je. Ale proč je tam nechávat, když by se mohly hodit, řekli si. „Takto si přišli například na kuchařku, pánský kulich, deskovou hru či oblečení pro těhotné,“ dodala mluvčí. Celková škoda přesáhla milion korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.