Mário Z. (†25) místo vazby zvolil elektronický náramek a... Družka (23) ho doma zapíchla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Mário Z. (†25) místo vazby zvolil elektronický náramek a... Družka (23) ho doma zapíchla

Michala Lukšíková dostala za vraždu partnera 10 let.
Michala Lukšíková dostala za vraždu partnera 10 let. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Nemohl tušit, že když vyměnil mříže cely za elektronický náramek, a tedy možnost jít domů, podepsal si ortel smrti. Sotva se totiž Mário Z. (†25) vrátil z vazby, jeho družka Michala Lukšíková (23) mu vrazila nůž do krku a přeťala mu krční tepnu.

Žárlivost, alkohol, hádky, násilí. Brněnský krajský soud, který vraždu posuzoval, popsal soužití horkokrevného páru na ubytovně v Cejlu jako italskou domácnost v její nejvyhrocenější podobě.

Sama je grázl

Bil on ji i ona jeho. „Hádali jsme se, je pravda, že i já sama jsem ho provokovala. Já sama jsem taky grázl. Jednou jsem ho píchla nožem do krku, ale nedošlo k vážnějšímu zranění. Jindy jsem ho kousla do nosu,“ líčila u soudu.

Bodla nožem

Agresivní byl i Mário, po jednom z napadení Michaly skončil ve vazbě. Jenže soud ho propustil na svobodu s tím, že bude nosit monitorovací náramek. A to se mu stalo osudným. Sotva se sešli na ubytovně, rozhořel se nový svár. „Dal mi facku, já mu ji vrátila. Řekl, že jsem ku*va, já vzala nůž a bodla jsem ho,“ popsala Michala osudový moment z loňského března, kdy Mário během pár minut vykrvácel.

Dostala 10 let

A ona jej vystřídala ve vazbě, tentokrát ale s obviněním z vraždy. Vyfasovala 10 let, verdikt je pravomocný. Malý chlapec, jejich společné dítě, skončil v kojeneckém ústavu.

Známí: Hádky a zranění

Že drsné hádky mezi Máriem a Michalou byly na denním pořádku, potvrdili u soudu i jejich známí. „Vždycky měli něco na sobě. Modřiny na obličeji, na krku. Ptala jsem se Mária, co tam má, ale jen se smál, že to nic není,“ popsala spolubydlící z ubytovny Kristýna B.

Přečtěte si
-bello-
6. 1. 2022 • 23:47

Mě by fakt zajímalo, co to bylo za ubytovnu, že tam tohle směli vyvádět a jak to, že vedoucí nepodal/a oznámení na nevhodné podmínky pro to dítě.Většina cikánských dětí nemá šanci se vymanit a rostou tak, jak vidí u rodičů. Je to děsný! Před 1989 cikáni měli vzdělání , aspoň vyučení , děti dostali najíst, absence ve škole se netrpěly a rodič, který je zanedbával šel sedět a dítě do ústavu.Děti byly očkované , naučily se číst , psát , počítat, čistit si zuby a sem tam absolvovaly v klidu i střední školu.. Po 1989 díky západním " lidským právům " jsou z Rómů v ghetech analfabeti, někteří čekají na práci, mnozí si s pravidelným režimem nelámou hlavu a z jejich roztomilých dětí vyrůstají jedinci, které za sousedy nechcete. Šabatová, Kocáb, nějaká Džamila a další ať se jsou vycpat.Nakouknou do problému a od řešení zdrhnou a jen kecají! Nemůžeme tady mít Havlův "fnacouzský model " , ale spíš ten kanadský - něco za něco, jinak nic a sankce!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.