Fialova vláda je kompletní: Nekula byl jmenován ministrem zemědělství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fialova vláda je kompletní: Nekula byl jmenován ministrem zemědělství

Zdeněk Nekula
Zdeněk Nekula (KDU-ČSL)

V Lánech byl včera novým ministrem zemědělství jmenován Zdeněk Nekula (51, KDU-ČSL). V rezortu chce zkrotit dotační programy, snížit uhlíkovou stopu nebo využívat moderní technologie.

Nekula měl být jmenován společně s dalšími členy vlády už 17. prosince. Ještě před svým setkáním s prezidentem Miloše Zemanem (77) ale chytl covid a musel do izolace. Hlava státu ho proto jmenovala až včera. „Neřídíte pouhý úsek národního hospodářství, ale řídíte odvětví, které formovalo historii českého národa,“ řekl mu Zeman během slavnostního aktu. Toho se účastnil také premiér Petr Fiala (57, ODS). Předseda vlády také svého osmnáctého člena kabinetu včera hned po jmenování uvedl na jeho rezort. A Nekula pak na následné tiskovce zdůraznil, že chystá změny. „Dotační kyvadlo se v předcházejícím období vychýlilo směrem k velkým podnikům a my to kyvadlo budeme vracet do rovnovážné podoby,“ oznámil nový šéf zemědělství s tím, že se chce soustředit i na využívání mo der n ích technologií, jako je třeba satelitní navigace, drony a senzory v půdě. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.